'Op boer'n klomp'n' door de Reggestreek, fietsen en kuieren op het Twentse platteland.

'Op Boer'n Klomp'n' verwijst naar de boeren in het gebied en naar het feit dat Enter van oudsher een klompenmakersdorp is. Niet dat ze nu allemaal nog op klompen lopen, maar u kunt wel kennismaken met een aantal boeren door hun bedrijven te bezoeken.

Wat kunt u onderweg zien?

'Op Boer'n Klomp'n' is een unieke beleving van het platteland. U maakt kennis met het prachtige landschap en de fraaie natuur van de Reggestreek. Bovendien beleeft u het echte boerenleven. Boeren in het gebied zetten de deuren van hun bedrijf voor u open en geven u een kijkje achter de schermen. Verder kunt u een pelmolen bezichtigen of een vaartocht maken over de Regge met een Enterse zomp. En om de vermoeide benen er weer bovenop te helpen, geniet u van Twentse (streek)producten op het boerenerf, of in de plaatselijke horeca. Maar geniet vooral ook van de natuur en het landschap, en niet te vergeten van de rust.

Hoe ver is het fietsen?

De totale lengte van de Boeren-klompenroute is ca. 65 km. De route is opgedeeld in twee stukken, een route van 35 km (route 1) en een route van 30 km (route 2), maar u kunt de route ook in één keer fietsen.

Enkele tips voor een geslaagde fietstocht.

Vanwege het karakter van de tocht (u fiets veel buiten de bebouwde kom) is een eigen gevulde veldfles aan te raden. Begin 's ochtends niet te laat, onderweg is er namelijk van allerlei bedrijvigheid te zien en u kunt verschillende agrarische bedrijven bezoeken, neem hiervoor vooral genoeg tijd. U zult dan genieten van een ontspannende fietstocht. Denk aan uw reisverzekering. Deelname aan 'Op Boer'n Klomp'n' geschiedt geheel op eigen risico.