Paarden, pony?s en runderen centraal in Enter

ENTER - Als het weer meezit, zullen donderdag weer vele belangstellenden afreizen naar Enter om getuige te zijn van de jaarlijkse paarden- en ponymarkt. Rond het Dorpsplein vindt de paarden- en ponyhandel plaats, vanaf 6.00 uur, waarbij door middel van handjeklap menig viervoeter van eigenaar zal verwisselen.

Het hele dorp is voor dit jaarlijkse festijn uitgedost. De Dorpsstraat verandert voor de paarden- en ponymarkt in een lang lint van kraampjes en standwerkers. Demonstraties van oude ambachten zijn te zien vanaf 10.00 uur .

Rondom de Mariaschool aan de Dorpsstraat (naast de rooms-katholieke kerk) is een rommelmarkt, waar alleen kinderen hun spulletjes mogen verkopen. Ook in de buurt van deze kerk, op de parkeerplaats, is een vleesvee-tentoonstelling te aanschouwen. De dieren worden hier ook gekeurd.

In verband met de drukte in Enter is een viertal straten nabij de Dorpsstraat afgesloten voor het doorgaande verkeer. Daarnaast geldt tijdelijk eenrichtingsverkeer in de Parlevlietstraat, Schippersstraat, Stationsstraat en delen van de Van Uitertstraat en Heimerikxstraat. Ook geldt in een groot aantal straten rondom het Enterse centrum een parkeerverbod.

De afvalinzameling die normaal gesproken op donderdag plaatsvindt, geschiedt nu na afloop van de markt, dus vanaf 15 uur.

bron: Twentsche Courant Tubantia, 10-08-2005

Terug...