Nieuwe stichting promoot Reggestreek

Plannen gaan van realiseren van steigers in de Regge tot bouw van hooibergen

RIJSSEN/ENTER - De nieuwe Stichting Ontdek de Reggestreek heeft 243.000 euro in kas om toerisme en recreatie langs de Regge in Rijssen, Enter en Wierden te bevorderen. Het geld moet voor eind 2006 in een reeks van projecten zijn gestoken, die de Reggestreek definitief op de kaart moet zetten.

In deze stichting hebben zich 23 grote en kleinere recreatieve bedrijven uit Rijssen, Enter en Wierden verenigd, die qua ligging ruwweg tussen de vistrap bij Zuna en de A1 zijn gesitueerd.

Het oprichten van deze stichting is het logische vervolg op het gelijknamige, vooral met Europese subsidies ondersteunde, project, dat de afgelopen jaren recreatieondernemers langs de Regge deed beseffen dat ze samen veel meer kunnen bereiken dan alleen. Die onderlinge samenwerking heeft inmiddels al op diverse fronten gestalte gekregen. Het is de taak van het nieuwe stichtingsbestuur om daarvan de vruchten te gaan plukken en uiteraard nieuwe initiatieven te ontplooien om die samenwerking nog verder uit te bouwen.

Of om met voorzitter G. Busger op Vollenbroek te spreken: ?In eerste instantie is onder auspici?n van de Regio VVV Sallandse Heuvelrug/Reggeland vorm gegeven aan de onderlinge samenwerking en is de Reggestreek waar mogelijk gepromoot. In de stichting nemen de ondernemers nu zelf het heft in handen en gaat het vooral om het stapelen van stenen en timmeren van planken.? Oftewel om het uitvoeren van concrete projecten om meer toeristen naar de Reggestreek te trekken.

Zo heeft de nieuwe stichting inmiddels bij het Waterschap Regge en Dinkel een verzoek ingediend voor het realiseren van zes aanlegsteigers in de Regge, waar de Enterse Zomp en fluisterboot van partycentrum ?t M?lke kunnen aanleggen.

Die steigers komen bij of in de directe nabijheid van bedrijven die lid zijn van de stichting, te weten bij ?t M?lke, Grimberghoeve, Erve Woolderink, oude veerbrug, monding van de Elsgraven en bij de vistrap Zuna.

Verder wil de stichting marktonderzoek laten doen naar de belangstelling voor overnachtingen in voor de streek karakteristieke bebouwing. Er wordt in dat kader gedacht aan de bouw van tien tot vijftien huisjes in de vorm van een hooiberg, die met name bestemd zijn voor beter gesitueerde senioren. Ook het ontwikkelen van nieuwe kano-, auto-, fiets- en wandelroutes staat op het programma.

bron: Twentsche Courant Tubantia, 05-08-2005

Terug...