Vaartijden Zomp flink uitgebreid

RIJSSEN - De Enterse Zomp gaat de komende zomerweken weer vrije vaarten maken. Het aantal uren dat de vrijwillige schippers de platbodem op het riviertje De Regge laten varen zijn deze zomer flink uitgebreid. Er worden vanaf de insteekhaven bij de Pelmolen nu op vier dagen in de week tochtjes gemaakt. Ook wordt dan twee uur eerder met varen begonnen.

Vanaf maandag 11 juli wordt tot en met vrijdag 26 juli op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 11.00 tot 16.00 uur gevaren. Belangstellenden kunnen elk heel uur opstappen bij de aanlegsteiger in het haventje bij de Pelmolen. Er wordt afwisselend richting Enter of Nijverdal gevaren. Op donderdag is het opstappunt bij de aanlegsteiger bij de brug in de Wierdensestraat in Nijverdal. De vaartijden zijn dan ook van 11.00 tot 16.00 uur.
Een ploeg van een tiental vrijwilligers vaart de Zomp. Er gaan altijd twee personen mee, een techneut en een gids/verteller. De kosten voor een tochtje van een half uur zijn voor volwassenen 2,50 euro en voor kinderen 1 euro.
Voor de vrije vaartijden is vooraf bespreken niet nodig. Een en ander gebeurt in overleg met de schippers van de Zomp. Voor meer informatie bellen naar het VVV-kantoor 0548 520011

bron: West Twente, 05-07-2005

Terug...