Plan voor turnhal

WIERDEN/ENTER - Turnvereniging Raduga uit Enter heeft een kant en klaar plan om een hal voor topturnen te betrekken aan de Fleuweweg 8 in Enter. Het plan betreft een samenwerking met de turnverenigingen OKK (Nijverdal), GVH (Hellendoorn) en Dos (Rijssen).

De bedoeling is dat de nu nog lege hal tot een turnaccommodatie wordt omgevormd waar de beste turners van de genoemde verenigingen op goed materiaal kunnen oefenen. Ze hoeven dan niet eerst, zoals nu bij elke turnsessie nodig is, een gymzaal helemaal om te bouwen. Bovendien kunnen dan voorzieningen als een ?valkuil? en een vierkante turnvloer gemaakt worden, onmisbaar bij turnen op topniveau. Nu wordt daarvoor steeds uitgeweken naar hallen in Oldenzaal en Hengelo. Met de nieuwe accommodatie in Enter kunnen de verenigingen op topniveau (blijven) presteren. De turnuren voor recreatieturners blijven gewoon in de sportaccommodaties waar ze nu ook zijn.

Volgens woordvoerder E. Hartgers van de Enterse turnclub kan de hal al op korte termijn worden betrokken. Het probleem is echter dat van de gemeente Wierden een ontheffing van het bestemmingsplan nodig is, omdat de hal voor bedrijfsdoeleinden gebouwd is. Over die vraag moet de gemeente zich nog uitspreken omdat het wekelijkse overleg vanmorgen pas is.

E?n van de mogelijke problemen voor dit particuliere initiatief is dat er toestemming moet komen om extra turnuren in de gemeente beschikbaar te stellen. Daar gaat de beheersstichting SAWE over.

De begroting voor de turnhal, die liefst al in september moet gaan draaien, beslaat enkele tienduizenden euro?s. De verenigingen betalen daar via een jaarlijkse bijdrage aan mee.

bron: Twentsche Courant Tubantia, 28-06-2005

Terug...