Betonnen lint wordt prachtig fietspad

Er waren al zoveel mooie fietsweggetjes in de driehoek Wierden-Enter-Nijverdal maar nu is er nog een adembenemend mooi weggetje bijgekomen.

YPELO/ENTER - Het gaat hier om het fietspad dat de Landinrichting heeft aangelegd vanaf de Ypeloweg naar de Sluizendijk. Het betonnen lint begint bij de Ypeloweg waar een transferium wordt aangelegd. Dat is een mooi woord voor een parkeerplaats waar toeristen en anderen hun auto kunnen parkeren om over te stappen op de fiets of om te gaan wandelen. De stenen voor de verharding liggen er al. Er komen borden te staan met uitleg over de verschillende wandel- en fietsroutes. De borden worden momenteel ontworpen.

Het nieuwe fietspad loopt vanaf de parkeerplaats een kilometer of vijf langs de Regge, een prachtig gebied dat nu voor het eerst voor fietsers wordt ontsloten. De weg wordt de komende jaren nog veel mooier want het fietspad wordt helemaal doorgetrokken tot aan Nijverdal. Hij zal dan ook langs de nieuwe meanders (bochten in de rivier) lopen die de komende jaren nieuw worden aangelegd. Ook worden oude meanders van weleer weer uitgegraven. Er ontstaat dan een prachtige fietsroute die de mooiste stukjes Reggedal ontsluit voor het wandelende en fietsende toerisme. Het fietspad dat nu nog als een platte slang door de natuur loopt, wordt op 15 juli opgeleverd. Dan is het pad zover aangekleed dat het zich natuurlijk in het landschap voegt. De offici?le opening is pas na de bouwvak. Wie nu al over het paadje wil, wordt echter geen strobreed in de weg gelegd, zo laat Geert Tuinstra van de Landinrichting weten. Op verschillende plaatsen komen zitplaatsen en ook wordt er nog wat extra groen aangeplant, waaronder een boom. ?Het is een prachtige plek als startpunt voor kleine en grote ommmetjes?, aldus Tuinstra. Wie wil wachten tot het hele pad klaar is zal nog even geduld moeten hebben. Pas volgend jaar wordt - met hulp van geld van landinrichting, gemeenten en Europa - het tweede deel aangelegd.

bron: Twentsche Courant Tubantia, 25-06-2005

Terug...