Tempo nieuwbouw moet omhoog

'Aanjaagteam' moet tempo nieuwbouw opschroeven

WIERDEN/ENTER - Er moet een speciaal team komen in Wierden dat probeert het bouwtempo van woningen zo hoog mogelijk te krijgen. De CDA-fractie vindt dat vanwege de grote bouwachterstand in Wierden daarvoor een apart zogeheten ?aanjaagteam? moet komen.

Het voorstel was een van de zaken die dinsdagmiddag voorbij kwamen tijdens de behandeling van de meerjarenbegroting. In grote lijnen staat Wierden er niet eens zo beroerd voor, al hangt - zoals Platform Progressief Wierden opmerkte - de huisvesting van evangelische school De Passie nog als een ?zwaard van Damocles? boven de gemeente. In de meerjarenbegroting die ter discussie stond, is daar conform eerdere raadsuitspraken echter geen rekening mee gehouden, tegen de zin van de ChristenUnie.

Het CDA opperde verder het plan om de mogelijkheden voor ouderen om bij hun kinderen in te wonen te verruimen. Nu stuit dat vaak op hinderlijke regelgeving. Voor oktober moet dat zijn aangepast vindt de partij. Verder moet volgens het CDA worden gekeken naar de hoge kosten voor vergunningen, die vrijwilligers vaak belemmeren om iets te organiseren.

De aanjaagteams waren populair dinsdag, want ook de VVD wil een aanjaagteam, in dit geval voor aanmaak en invullen van bedrijfslocaties. De partij wil meer ?durf en creativiteit? zien van de gemeente. De VVD/GB wil verder meer mogelijkheden voor bijgebouwen voor boeren, zou de Enterse Zomp graag op de Lee laten aanleggen, ziet veel in een ?knapzakroute? bij Ypelo en wil dat de financiering van de bibliotheek nu eens goed op de rails komt. Bovendien moet de gemeente de breedtesport weer ter hand nemen. De PPW pleitte voor geld voor buurtverenigingen die sociaal bindende activiteiten organiseren. De straatnamen in de nieuwe wijk Zuidbroek moeten verwijzen naar Wierdense geschiedenis, inclusief de Molukse rol. En er moet een plan komen om het ondernemingsklimaat te verbeteren omdat Wierden er slecht in slaagt ondernemers binnen de gemeentegrens te houden. Voor de aanschaf van en de plaatsing van defibrillatoren (voor acuut ingrijpen bij een hartstilstand), zoals onder andere de ChristenUnie bepleitte, komt binnenkort een voorstel.

bron: Twentsche Courant Tubantia, 16-06-2005

Terug...