Plan voor golfbaan van 18-holes Hoge Hexel

HOGE HEXEL - De golfsport in Noordwest-Twente krijgt opnieuw een impuls door de aanleg van een kleine 18-holes baan bij feestrestaurant Erve Braakman in Hoge Hexel. De gemeente Wierden is positief over de plannen van de exploitanten Dinand en Wilma Braakman en wil meewerken.

In Den Ham werd onlangs een kleinschalige negen-holes in gebruik genomen. Almelo heeft ook een golfbaan met zoveel holes op het complex van voetbalclub PH, terwijl tussen Wierden en Rijssen het golfcomplex De Koepel, met eveneens 18-holes, ligt.

De golfbaan bij Erve Braakman in Hoge Hexel wordt een zogeheten pitch & putt-baan. Met pitch & putt wordt golfspel voor iedereen bedoeld. Het spel wordt gespeeld op een kleine baan, de lengte van de holes varieert van 30 tot 80 meter. Door deze geringe afstanden is het spel ook geschikt voor mensen, die nog niet eerder golf hebben gespeeld. Gevorderde spelers kunnen op zo?n baan hun korte spel oefenen. Het wordt een par-3 baan: met drie slagen is het mogelijk het balletje in de hole te krijgen. Het materiaal kan straks in Hoge Hexel worden gehuurd. Bezoekers krijgen deskundige begeleiding. Dinand en Wilma Braakman willen de golfbaan naast en achter de huidige visvijver bij hun feestrestaurant laten aanleggen. De exploitanten van het feestrestaurant noemen de golfbaan een welkome aanvulling op hun horeca-activiteiten die uit bruiloften en feesten bestaan. Omdat golfen hoofdzakelijk overdag plaatsheeft, verwachten ze geen parkeerproblemen. Een zegsman van de gemeente Wierden vindt dat er ook vanuit recreatief oogpunt sprake is van een goede ontwikkeling. Erve Braakman ligt aan een bewegwijzerde fietsroute. ?Voor de golfbaan mikken we op passanten. Ook zijn hier veel zomerhuisjes en kunnen bedrijven met hun relaties er eveneens terecht?, zegt het echtpaar Braakman. Ze kwamen met golf in aanraking toen ze op vakantie in Oostenrijk een Drent ontmoetten die golfbanen aanlegt. Als het aan Dinand en Wilma Braakman ligt beginnen de graafwerkzaamheden in september, wordt het gras in het najaar ingezaaid en kan de baan in april/mei volgend jaar open. De gemeente Wierden moet onder meer meewerken aan een bestemmingsplanwijziging. De exloitanten verwachten geen onoverkomelijke bezwaren uit de buurt. Buren zijn inmiddels ingelicht.

bron: Twentsche Courant Tubantia, 30-05-2005

Terug...