Plan Baanakkers aangepast

ENTER - Er is, mede door toedoen van de VVD-fractie in Wierden, een nieuwe versie gekomen voor het bestemmingsplan Baanakkers III. De belangrijkste aanleiding om het plan voor het nieuwe bedrijventerrein aan te passen, was de regeling rond motorkledingbedrijf Jopa.

De gemeente en Jopa liggen overhoop omdat de gemeente grond van Jopa over wil nemen, en Jopa daarvoor beter gecompenseerd wil worden dat de gemeente in gedachten had. In de oude versie van het bestemmingsplan zou de gemeente Jopa geen bouwvergunning kunnen weigeren op het nieuwe bedrijventerrein, op basis van strijdigheid met bestemmingsplan. Zelfs los van de vraag of de partijen al overeenstemming zouden hebben bereikt. In de aangepaste versie kan de bouwvergunning pas worden verleend als het bestemmingsplan is uitgewerkt.

Het voordeel ligt vooral aan de kant van de gemeente die zichzelf hiermee een sterkere onderhandelingspositie verschaft en meer mogelijkheden krijgt voor een eventuele onteigening, mocht het zover moeten komen. De fractie van VVD/GB hoopt echter dat de gemeente met Jopa langs ?minnelijke weg? tot overeenstemming kan komen. Ze heeft het college opgeroepen zich daarvoor in te spannen.

bron: Twentsche Courant Tubantia, 23-05-2005

Terug...