Twente werkt aan wandelnetwerk

AMSTERDAM - Of je nu een ommetje wilt maken of een fikse dagtocht: binnenkort kun je in Twente flink uit de voeten. Tussen nu en 2007 werkt daar namelijk een aantal organisaties onder regie van de Regio Twente aan de ontwikkeling van een gemarkeerd wandelnetwerk van ruim 1200 kilometer.

Het netwerk zal bestaan uit een groot scala aan bestaande en nieuwe wandelroutes., die via speciale keuze- en startpunten aan elkaar gekoppeld zijn. Deze punten hebben elk een eigen nummer, zodat de routes gemakkelijk gecombineerd en gevarieerd kunnen worden.

Belangrijk voordeel: je hoeft als wandelaar niet meer eindeloos bladeren in boekjes of uitgebreid staan puzzelen op kaarten om een mooie, originele route te vinden van precies de lengte die je op dat moment wilt. Alle routes hebben een eigen kleur en zijn op dezelfde manier bewegwijzerd, zodat je eigenlijk nooit meer kunt verdwalen.

De voltooiing van de eerste fase van het Wandelnetwerk Twente laat trouwens nog wel even op zich wachten. In eerste instantie zouden al begin april de routepalen voor het gebied noord-Twente definitief de grond in gaan. Dat is nu uitgesteld tot eind dit jaar, om wat meer tijd te hebben voor het ontwikkelen van de routes en het verkrijgen van de benodigde vergunningen.

Het routeontwerp voor het resterende deel van Twente zal volgens de aangepaste planning nu eind 2006 gereed zijn. De totale afronding van het project, in de zomer van 2007, dat van Twente een echt wandelland moet gaan maken, zal uiteindelijk met vijf maanden ten opzichte van de aanvankelijk planning worden vertraagd.

bron: De Telegraaf, 10-05-2005

Terug...