Na jaren zoeken: Kobes gaat in Enter wonen

ENTER - Een paar berichten uit het verleden: januari 2001: ?Burgemeester Kobes van Wierden hoeft voorlopig niet noodgedwongen naar de gemeente Wierden te verhuizen.?

18 september 2003: ?Kobes roept ondernemers op hem te helpen bij het zoeken naar een passende woning binnen de grens van de gemeente Wierden.? Februari 2003: Burgemeester Kobes krijgt tot 1 januari 2004 de gelegenheid om een passende woning binnen de gemeente Wierden te vinden.? Tot die datum heeft de gemeenteraad ontheffing verleend.

Het mag duidelijk zijn: de verhuizing van burgemeester Bernard Kobes van Vroomshoop naar een plek binnen ?zijn? gemeente Wierden had heel wat voeten in de aarde. Maar nu is het zover: Kobes gaat verhuizen naar... Enter. Over het waarom van die keuze zegt hij: ?Tsja, het ligt binnen de gemeente he, dat was het belangrijkste. We hebben veel lokaties bekeken, maar hier hebben we het passende plekje gevonden. Enter ligt ook centraal in de gemeente, en ik ben zo op het gemeentehuis.? Bang dat Wierden zich gepasseerd voelt is Kobes niet: ?Hier zit geen enkele emotionele reden achter, we wilden alleen passende woonruimte.? De aannemer die het huis gaat bouwen is al begonnen met de voorbereidingen en het zal naar verwachting niet lang duren voordat de bouw kan beginnen. Voor de nieuwsgierigen onder ons: ?Kobes gaat wonen aan de Wierdenseweg, net ten noorden van de Ypeloweg.

Het feit dat Kobes een huis laat bouwen duidt er op dat hij nog wel even blijft hangen in het Wierdense gemeentehuis, zou je denken. De burgemeester: ?Eeeh, dat is uw conclusie. Maar ik heb het hier goed naar mijn zin.?

bron: Twentsche Courant Tubantia, 07-05-2005

Terug...