Clementie voor Oranjevereniging

ENTER - Het is op het nippertje, maar de Oranjevereniging Enter krijgt toch nog 1500 euro van de gemeente Wierden voor Koninginnedag. De aanvraag kwam vijf maanden te laat binnen, maar wordt gehonoreerd ?omdat? het gaat om het 25-jarig ambtsjubileum van de koningin dat een extra feestelijk tintje moet krijgen. Voor Burgemeester en Wethouders was het een moeilijke beslissing.

Moest ze de Oranjevereniging nee verkopen en daarmee riskeren dat het feest juist op deze bijzondere Koninginnedag een soberder karakter zou krijgen? De evenementensubsidies voor dit jaar waren al verdeeld en de raad moet in dat geval extra geld geven. Dat besluit kan op z?n vroegst in mei vallen en dat is natuurlijk te laat. Er van uitgaande dat de raad daarmee achteraf instemt, heeft het college besloten de Oranjevereniging alvast de toezegging te doen dat er 1500 euro wordt bijgedragen, zij het dat dit bedrag alleen beschikbaar is als er sprake is van een begrotingstekort voor het Koninginnedagfeest en de viering van zestig jaar bevrijding.

De door de Oranjevereniging gevraagde 2000 euro om ter gelegenheid van het regeringsjubileum van koningin Beatrix een presentje te kunnen geven aan alle kinderen in Enter komt er echter niet.

Op Koninginnedag en op 5 mei worden er diverse activiteiten opgezet.

bron: Twentsche Courant Tubantia, 31-03-2005

Terug...