Enternaren tientje goedkoper uit

WIERDEN/ENTER - De aanleg van het drukriool in het buitengebied van Wierden zal de reinigingsheffing 10 euro minder doen stijgen, dan verwacht. Dat blijkt uit nieuwe gegevens van de gemeente.

De aanleg van riolering in het buitengebied van Wierden gaat bij elkaar minsten 4,7 miljoen euro kosten. Omdat te kunnen betalen was becijferd dat de heffing voor de burgers een kleine 30 euro zou stijgen.

Dat blijkt na nieuwe berekeningen echter 10 euro mee te vallen. Dat ligt onder meer aan het feit dat er meer subsidie uit allerhande fondsen voor de gemeente beschikbaar komt dan vooraf was voorzien.

Wel is duidelijk geworden dat er meer mensen op het drukriool moeten worden aangesloten dan de 374 waar eerst sprake van was. Het getal dat uit de computer van de gemeentelijke administratie rolde, bleek in de praktijk niet te kloppen.

Volgens verantwoordelijk wethouder D. Velten heeft dat te maken met dubbele bewoning en inwoning van een aantal panden. Desondanks zal de burger minder heffing meer hoeven te betalen dan vooraf werd aangekondigd.

In het uitvoeringsplan wordt voor het drukriool een aantal ringleidingen aangelegd. Eerst zou het drukriool direct op het riool van de woonkernen worden aangesloten, maar dat zou de kosten voor onderhoud flink doen laten stijgen. Dat heeft mede te maken met de schoonmaakmiddelen die regelmatig nodig te zijn om het drukriool door te spoelen. Dat betekent een zware milieubelasting.

bron: Twentsche Courant Tubantia, 21-03-2005

Terug...