?Donkere wolken over Baanakkers blijven nog?

ENTER - De gemeente Wierden zet het bestemmingsplan voor bedrijventerrein Baanakkers 3 in Enter voort. Ondanks bezwaren van het bedrijf Jopa mag de gemeenteraad het plan vaststellen. Overeenstemming is er nog niet. ?De donkere wolken blijven boven het plan hangen?, volgens een gemeentewoordvoerder.

Jopa Racing Products heeft midden op het beoogde bedrijventerrein een flinke lap grond, waarvoor het indertijd behoorlijk veel geld voor moest neerleggen. Nu de gemeente Wierden het perceel nodig heeft voor de uitbreiding van Baanakkers, staat de lap grond ter discussie. Het was namelijk de bedoeling van de gemeente om de grond te kopen voor dezelfde prijs als aan alle andere grondeigenaren was betaald. Het bedrijf verlangde echter aanzienlijk m??r geld dan het gemeentelijke bod.

Bedoeling van de gemeente was om de vijf hectare bouwrijp te maken en deze aan Jopa terug te verkopen. Niet exact dezelfde kavel, maar wel eentje van dezelfde grootte. Dat Jopa de grond duur kocht, ziet de gemeente Wierden als ondernemersrisico.

Jopa diende vervolgens op tal van gronden bezwaarschriften in tegen het bestemmingsplan. Eind januari liet wethouder A. ten Thije weten dat hij nogmaals een poging wilde doen om met het bedrijf tot overeenstemming te komen. Hij wilde eind maart met een voorstel komen. Maar doordat het niet lukte met Jopa overeenstemming te bereiken, ligt het voorstel er dus nu al.

Provincie

?We zijn aan een aantal bezwaren tegemoet gekomen, maar in het geval van Jopa is ons dat niet gelukt?, aldus de woordvoerder van de gemeente. Gehoopt wordt dat het niet gebeurt, maar de realiteit maakt de conclusie volgens hem gerechtvaardigd dat Jopa Racing Products straks bij de provincie bezwaar maakt tegen de uitbreiding van het bestemmingsplan Baanakkers. In het voorstel dat de Wierdense raad op dinsdag 15 maart bespreekt en vrijwel zeker vaststelt, staat te lezen dat de door Jopa aangekochte grond ?een goede en logische verkaveling? van dit kleinschalige bedrijventerrein in de weg zit.

Tegelijkertijd is de gemeente Wierden erbij gebaat dat de groothandel uit de bebouwde kom van het dorp Enter verdwijnt.

En natuurlijk dat Baanakkers 3 zo snel mogelijk wordt uitgevoerd. Het bedrijventerrein is namelijk erg in trek. De meeste bouwkavels zijn al toegezegd aan ondernemers.

bron: Twentsche Courant Tubantia, 03-03-2005

Terug...