Transformed denkt nu al aan verhuizen

Transformed, dat op 13 februari zijn eerste bijeenkomst hield, overweegt al om te verhuizen uit het Parkgebouw. De eerste bijeenkomst van de interkerkelijke jeugdstichting kreeg zoveel toeloop, dat het Parkgebouw te klein was.

?We hadden op 250 man aan belangstellenden gerekend. Het werden er uiteindelijk zo?n zeshonderd?, schetst voorzitter Jafeth Ambrosius van Transformed. ?Was de brandweer binnenggekomen, dan was de avond waarschijnlijk stilgelegd in verband met de brandveiligheid.?

Transformed, dat vorig jaar werd opgericht om eigentijdse bijeenkomsten op christelijke grondslag op te zetten voor gelovige jongeren tussen de zestien en 26 jaar, heeft voor de tweede bijeenkomst op zondag 13 maart, alvast een extra zaal gereserveerd.

Het hangt van de opkomst van deze bijeenkomst af wat er daarna gebeurt. De eerste contacten tussen Transformed en de Reggehal zijn inmiddels gelegd. Ambrosius heeft goede hoop dat er in maart ook veel jongeren op komen dagen, al was het maar vanwege mond-op-mond-reclame. ?Ten tijde van de eerste bijeenkomst was het bovendien vakantie?, vult hij aan.

Tijdens de eerste bijeenkomst in februari stond ook gospelzanger Gerald Troost op het programma. ?We hebben op onze website (http://www.transformed.nl) ge?nformeerd of er mensen speciaal op hem af waren gekomen?, vertelt Ambrosius. ?De overgrote meerderheid gaf aan dat men voor de avond zelf was gekomen. Slechts drie procent gaf Gerald Troost als reden op. Dat zien wij dus als een positief teken.?

Ook de reacties van de meeste bezoekers (uit Rijssen, Holten, Wierden en Enter) waren goed, constateert Ambrosius. Vanuit de hoek van de kerken kwamen er weinig reacties op de eerste bijeenkomst, laat hij weten.

De bijeenkomst van 13 maart staat in het teken van het thema ?Secret Code?, met onder meer spreker Harold Velten. De entree is gratis, aanvang: 19 uur.

bron: Twentsche Courant Tubantia, 01-03-2005

Terug...