Onderzoek Wierden in buitengebied

WIERDEN/ENTER - De gemeente Wierden stuurt dit jaar een vragenlijst naar alle ongeveer 1900 adressen in het buitengebied van Wierden en Enter om te inventariseren hoeveel agrarische gebouwen de komende jaren waarschijnlijk leeg komen te staan, hoe groot de ruimtebehoefte is voor nieuwe activiteiten in deze vrijgekomen gebouwen en wat men in het buitengebied belangrijk vindt om hierin toe te staan.

De lijst bevat ook vragen over zaken als de toekomst van het platteland en landschapsonderhoud. Verder wil de gemeente gesprekken gaan voeren met specifieke groepen, die ervaring met en eventueel behoefte hebben aan leegkomende gebouwen.

Doel van dit groots opgezette onderzoek onder de plattelandsbevolking van Wierden en Enter is een beter inzicht te krijgen in wat er in het buitengebied de komende jaren allemaal staat te gebeuren. Burgemeester en Wethouders stellen in een persbericht dat zij ?op een verantwoorde wijze ruimte willen bieden aan ontwikkelingen, die de sociale en economische vitaliteit van het landelijk gebied vergroten?.

Op basis van de uitkomsten van dit onderzoek hoopt het Wierdense college van B en W nieuw beleid te kunnen maken om de negatieve gevolgen van leegstaande agrarische gebouwen tegen te gaan.

Onder die negatieve gevolgen wordt behalve verlies aan werkgelegenheid bijvoorbeeld ook verpaupering van het buitengebied verstaan. B en W verwachten dat de raad in december een besluit hierover neemt.

bron: Twentsche Courant Tubantia, 14-02-2005

Terug...