Toezegging: Politiepost blijft open in Enter

WIERDEN - Enter blijft een politiepost houden. Die toezegging deed burgemeester B. Kobes gisteren aan de leden van de commissie Algemeen, Bestuurszaken en Financi?n. Het is nog onzeker of de politie in de toekomst wel in het pand aan de Reggestraat zal blijven.

Aanleiding voor de ontstane commotie over de vestiging van de politie in Enter is een brief van VVD/GB raadslid F. Timmerman. Hij stelde dat hij duidelijk signalen had gehoord dat de leiding van de politie voornemens was om het kantoor in Enter te sluiten.

Kobes ontkrachtte dat gerucht gisteravond. Hij stelde dat de onrust vorig jaar was begonnen toen bleek dat er twee instanties interesse in de aankoop van het pand hadden getoond. Het bureau aan de Reggestraat is namelijk eigendom van de politie zelf. ?De politie kijkt wel naar en strategisch huisvestingsplan?, stelde Kobes. De burgemeester heeft daarover ook nog contact gehad met korpschef P. Deelman van de politie Twente. ?In een mail vanochtend heeft hij nog gesteld dat de politie het wijkgericht werken wil versterken.? En dat betekent volgens Kobes dat een sluiting van de post in Enter helemaal niet aan de orde is. W?l heeft Deelman laten weten dat het strategische huisvestingsplan van de politie in de zomer zal verschijnen. Kobes sluit daarbij niet uit dat de politie een ander pand in Enter gaat betrekken. ?Misschien heeft de politie aan twee kamers genoeg en misschien is het verstandiger en doelmatiger om een ander pand te gaan huren.?

Dan: ?Sluiten is niet aan de orde.? Vraagsteller Timmerman was meer dan tevreden met het antwoord van de eerste burger. ?Dat wilde ik graag horen. Heeft het toch iets opgeleverd?, stelde hij na afloop van de discussie.

Een ander aspect van de politie kwam gisteravond ook in de vergadering aan de orde namelijk het zogeheten basisdocument 2005 - 2008. J. de Vries, chef van het Wierdense korps, legde daarbij uit wat voor de politie de speerpunten van het beleid voor de komende jaren zullen zijn. De meeste aandacht van de politie zal daarbij uitgaan naar het verkeer. Op de tweede plaats staan de woning- en auto-inbraken gevolgd door het geweld. Volgens De Vries is er vooral de laatste tijd op het gebied van huiselijk geweld een kleine stijging waarneembaar. De politie zal bij huiselijk geweld, volgens de politieman, er altijd voor zorgen dat ??n van de betrokkenen de woning dan zal verlaten. Wijkgericht werken is het vierde speerpunt en de overlast van de jeugd staat als vijfde op de lijst.

bron: Twentsche Courant Tubantia, 20-01-2005

Terug...