Angst voor sluiting van politiepost Enter

ENTER - De fractie van de VVD/GB maakt zich grote zorgen over de politiepost in Enter. De raadsfractie is bang dat het filiaal wordt gesloten. ?Wij vinden dat er alles aan gedaan moet worden om de politiepost in Enter te behouden?, schrijft raadslid J.F.A. Timmerman in een brief namens de fractie. Timmerman stelt dat hij de informatie over de op handen zijnde sluiting eind december al van de regionale leiding van de politie heeft vernomen.

?Het blijkt dat de regionale leiding sinds medio vorig jaar rondloopt met het idee het aantal buitenposten sterk terug te brengen?, schrijft Timmerman. ?Dit houdt in dat een groot aantal plaatsen in Salland en Twente hun politiepost zien verdwijnen?, is de conclusie. Volgens Timmerman, die een gesprek heeft gehad met de Enterse wijkagent, is het gissen waarom de leiding niets bekend maakt over de eventuele sluiting van de Enterse politiepost. ?Het is de wijkagent bekend dat sinds oktober vorig jaar dit dreigt te gebeuren en hij heeft schriftelijk protest aangetekend bij zijn commandant in Wierden?, stelt Timmerman. ?In dit schriftelijke protest motiveert de wijkagent de situatie te handhaven op het huidige niveau.? Volgens Timmerman pleit de wijkagent er zelfs voor de openingsuren van de post in Enter uit te breiden. ?Het is duidelijk dat de veranderingen die op ons af dreigen te komen, bij zowel de politie als lokale bevolking als politieke partij VVD/GB veel onrust en bezorgdheid teweegbrengt. Vooral omdat uit diverse berichtgevingen en

recente rapporten blijkt dat het aantal (harde) overvallen in deze regio dramatisch is gestegen?, constateert hij. Hij vraagt het Wierdense gemeentebestuur om opheldering over de kwestie. Volgens Timmerman is het gebouw aan de Reggestraat, waarin de politie is gehuisvest, een gewild object voor potenti?le kopers. Vanavond komt de kwestie aan de orde in de commissie Algemene Bestuurszaken die om 18.30 uur begint.

bron: Twentsche Courant Tubantia, 19-01-2005

Terug...