Regio FM blijft toch in de lucht

Het lokale radiostation Regio FM blijft ook dit jaar gewoon te beluisteren. Het station verkeerde vele maanden in financi?le nood en probeerde met allerhande acties te voorkomen dat het voorgoed de stekker eruit moest trekken. De zender gaat nu toch door, en wil aan een nieuw elan werken.

Regio FM is gered en gaat met nieuw vertrouwen de toekomst in. Geldschieters uit het bedrijfsleven hebben ervoor gezorgd dat de zender de periode tot eind januari kan overbruggen. Dan komt er weer zo?n achtduizend euro binnen van de gemeente (de jaarlijkse ?opcenten?). Omdat dat niet genoeg is om het voortbestaan van de lokale radiozender voor de toekomst te garanderen, wordt er onderwijl hard gewerkt aan een nieuwe constructie met bijpassende programmering die meer geld in het laatje moeten brengen.

Dat laatste komt neer op samenwerking met de gemeente Wierden. De gemeente heeft nu een kabelkrant met gemeentelijk nieuws. Regio FM is in overleg met de gemeente getreden om te kijken of het mogelijk is om reclame via het televisiekanaal uit te zenden.

Daar had de gemeente geen bezwaar tegen. Daarmee wordt het mogelijk om het bedrijf Markt & Media in te schakelen dat voor lokale en regionale omroepen advertenties binnenhaald. Het bedrijf had eerder al laten weten wel voor de omroep aan de gang te willen gaan, mits er dan ook mogelijkheden voor televisiereclame waren. Anders zou het niet rendabel zijn daar speciaal iemand mee te belasten.

Behalve dat er op deze manier meer reclamegeld binnen moet komen, wordt er ook gewerkt aan een andere programmering. Uit gesprekken met ondernemers en anderen is gebleken dat men graag wat meer spreiding van het nieuws heeft. Het idee is nu dat alles in een blok wordt uitgezonden. Bovendien blijkt men liever naar muziek te luisteren dan naar rubriekachtige programmaatjes, die weinig om het lijf hebben.

Een werkgroepje onder leiding van Han Pape studeert momenteel op de nieuwe opzet. Mogelijkerwijs zal de zender als overgang naar de nieuwe invulling van de zendtijd een maand lang alleen muziek uitzenden. Daarmee wordt enige rust gecre?erd.

Duiventil

De gemeente heeft in gesprekken met de omroep laten weten best wat meer aan de kosten voor de zender te willen bijdragen maar dan moet er wel sprake zijn van een degelijk en continu karakter.

Nu heerst nog het beeld dat de omroep een soort duiventil van vrijwilligers is, waarin de continu?teit geen al te vaste bodem heeft. Han Pape, hoofdredacteur van de Roskam, heeft naar de gemeente toezegd dat hij zich meer met de zender wil gaan bemoeien en daarmee de structuur wil versterken. Woordvoerder Egbert Schumer van de omroep heeft vertrouwen dat de opwaartse beweging weer is ingezet bij de omroep. Schumer: ?Het probleem is dat als je een keer in het nieuws bent geweest dat het niet zo goed gaat, dat iedereen elkaar na gaat praten en voor je het weet heb je het stempel, dat het over en uit is. Dat is echter beslist niet zo.?

Wie zin heeft om mee te werken aan de lokale radio in Wierden kan voor meer informatie kijken op http://www.regiofm.nl. Daar staan ook telefoonnummers vermeld.

bron: Twentsche Courant Tubantia, 04-01-2005

Terug...