Cees Jansen wil eerst eens continueren

ENTER - Cees Jansen, die nieuwe huisarts in Enter, wil de praktijk van de vertrokken dokter Kemmeren zo veel mogelijk continueren. Samen met Magdaleen de Lange gaat hij op 1 januari werken in de praktijkruimte van dokter Kemmeren aan de Marcus Samuelstraat 2a.

?lleen de praktijktijden zijn aangepast: op maandag en dinsdag is de praktijk van 8.00 tot 17.00 uur geopend, op woensdag en donderdag van 8.00 tot 12.00 uur en op vrijdag is de praktijk gesloten. Jansen draait mee in het normale dienstenrooster, wat betekent dat hij ook zijn verloskundig werk kan voortzetten.

?We hadden ons heel graag voorgesteld op de afscheidsreceptie van mevrouw Kemmeren, maar die kon plotseling niet doorgaan?, zegt De Lange. Zij zal gaan werken als assistente van Jansen. ?Maar ze zal meer doen dan een doktersassistente normaal gesproken doet?, legt Jansen uit.

J. van Schoot, huisarts in de praktijk aan de Voormors waar Jansen bij aangesloten is, zegt zeer gelukkig te zijn met de snelle komst van de nieuwe arts. ?Mevrouw Kemmeren vertrok afgelopen juli om priv?redenen. Dat kwam als donderslag bij heldere hemel. We hebben met z?n vieren een grote praktijk en draaien onze eigen diensten. Het was dus zaak snel iemand te vinden die in Enter wilde wonen, verloskundige activiteiten wilde doen en in het dienstrooster mee wilde draaien?, legt Van Schoot uit.

Er werd verassend snel iemand gevonden die aan dit eisenpakket voldeed. ?Ik heb zo?n anderhalf jaar geleden samen met dokter Wijnterp, ??n van de artsen in de praktijk, een opleiding gevolgd. Ik zat toen in een plaats in het westen waar ik me niet lekker voelde. Wijnterp had onthouden dat ik graag weer naar een dorp wilde, dus hij vroeg mij. Daarna ging het allemaal heel snel?, aldus Jansen, die zelf tien jaar in Schipluiden - een klein dorp dicht bij Delft - werkte.

bron: Twentsche Courant Tubantia, 31-12-2004

Terug...