Zwembad Elsgraven tot 2007 geopend

ENTER - Zwembad De Elsgraven is tot de zomer van 2007 geopend voor het publiek. Door een gemeentelijke subsidie aan Landal Landgoed De Elsgraven kunnen Enternaren ook in de toekomst drie uur per week hun baantjes blijven trekken in het binnenbad.

Omdat de gemeente Wierden wil dat het zwembad publiek toegankelijk blijft en permanent toezicht vereist is, springt de gemeente bij. De bijdrage is nodig door vernieuwde wetgeving die hygi?ne en veiligheid moet waarborgen. Deze wet bepaalt dat in semi-openbare zwembaden permanent toezicht verplicht is.

De overeengekomen bijdrage van ruim 9.000 euro ligt voor drie jaar vast. Bij de verkoop van het voormalige buitenzwembad Leijerweerd sprak de gemeente Wierden met de nieuwe eigenaren af dat het nog te bouwen binnenbad ook toegankelijk moet zijn voor de inwoners van Enter. Deze overeenkomst is inmiddels verlopen.

Door de te hoge kosten van permanent toezicht kwam de publieke toegankelijkheid in het gevaar. Tijdelijk werd een oplossing gezocht in het beschikbaar stellen van gekwalificeerde beroepskrachten van het Wierdense zwembad De Kolk. Met de zojuist gesloten overeenkomst is verzekerd dat De Elsgraven tot de zomer van 2007 open is voor alle badgasten.

bron: Twentsche Courant Tubantia, 19-10-2004

Terug...