Slachtvisite in Enter

ENTER - Onder toeziend oog van honderden dorpsgenoten en ge?nteresseerden die van heinde en verre komen, snijdt de Enterse slager Gerard Lammertink in het verse vlees.

Hij is de ?gastheer? tijdens de tiende editie van de jaarlijkse slachtvisite in het Klompenmuseum. In de frisse buitenlicht hakt en snijdt hij er flink op los.

Aan de gevel van het museum hangt een geslacht varken aan een oude ladder. ?Vlees waar je normaal niet vanaf komt, vliegt nu weg?, constateert Lammertink.

De slager omschrijft de slachtvisite als ?pure nostalgie?. ?Vandaag eten de Enternaren vlees dat ze normaal bijna niet kopen. Reuzel, varkenspoten, tong, lever; het is niet aan te slepen.?

De beide dominees en de pastoor in het dorp worden niet vergeten. Geheel volgens traditie gaan enkele in klederdracht gehulde dames bij ze op bezoek. Met een bordje vlees als geschenk.

bron: Twentsche Courant Tubantia, 11-11-2004

Terug...