Sluiten Rabofiliaal Enter ?niet aan de orde?

ENTER - De Rabobank in Enter blijft tijdens werkdagen gewoon geopend. Dat zegt E. Voortman, algemeen directeur van Rabobank Rijssen-Enter. In de dorpsgemeente doet het gerucht de ronde dat de bank zijn deuren binnenkort sluit.

De verwarring over de situatie van de Rabobank in Enter komt volgens Voortman waarschijnlijk voort uit de recente ontwikkelingen binnen Rabobank Nederland, de dochteronderneming van de lokale co?peraties. Rabobank Nederland begon dit jaar met een reorganisatieproject, waarbij het aantal banen met 1200 wordt teruggebracht. Verder is er de discussie om het aantal van 300 zelfstandige lokale co?peraties in drie jaar tijd terug te brengen tot 150.

Als gevolg van deze plannen zullen vooral de besturen van de lokale banken uit de kleine(re) dorpskernen zich gaan beraden of een samenvoeging van deze co?peratieve verenigingen zinvol is.

De banken in Rijssen en Enter staan daar echter helemaal buiten. Het is geen moment aan de orde geweest de bank in Enter te sluiten,? zegt Voortman. ?Er is zelfs niet over nagedacht. We zijn met 7000 klanten marktleider in Enter. Dan doe je de deur niet zomaar dicht. Dat zou puur uit comercieel oogpunt al buitengewoon onhandig zijn.?

De algemeen directeur van Rabobank Rijssen-Enter benadrukt daarnaast dat de werknemers van de vestigingen in Rijssen en Enter niet hoeven te vrezen voor hun baan. ?In plaats dat het personeelsbestand gekrompen is, zijn de laatste tijd zelfs mensen aangenomen.?

Verbouwing

Daarnaast wijst Voortman op de kleinschalige verbouwing die gepland staat voor de vestiging in Enter. ?We zouden er geen geld in steken als we dicht zouden gaan.?

De bank in Enter past binnenkort de toegang tot de geldautomaat en muntrol-uitgifteautomaat aan, zodat deze met een drukknop automatisch te openen is. Daarnaast krijgen de minder mobiele bezoekers gemakkelijker toegang tot deze automaten, omdat de aanwezige drempel zal worden weggewerkt.

De Rabobank-vestiging in Rijssen heeft net een ingrijpende verbouwing achter de rug. Daar zijn de werkzaamheden vorige week afgerond.

bron: Twentsche Courant Tubantia, 10-12-2004

Terug...