Enter krijgt weer eigen veldrit

ENTER - Een aantal Enternaren hebben na 30 jaar het idee weer opgepakt om een eigen veldrit te gaan houden.

Al jaren lang heeft Enter geen eigen veldrit meer. In de tijd van ex-wereldkampioen veldrijden Hennie Stamsnijder was er voor het laatst een veldrit in Enter (1980-1981). Toen was het een veldrit voor de Profs, ook wel de cros der Azen genoemd. Deze rit werd verreden op ‘de Mors’ in Enter. Helaas vanwege financiële tekortkomingen moest dit worden stilgelegd.

Nieuw leven voor veldrit

Nu is men hard bezig er nieuw leven in te blazen. Omdat dit het eerste jaar wordt, wordt het gehouden onder de naam GOW, wat vanuit AWV de Zwaluwen wordt georganiseerd. De GOW is een organisatie van alle Gezamenlijke Overijsselse wielerverenigingen. In de winterperioden worden onder deze naam wekelijks wedstrijden verreden door heel Overijssel.

Het doel van het opstarten van een GOW-veldrit in Enter, is om in de toekomst uit te groeien naar een nationale cross, wat dan ook wordt opgenomen in de officiële wedstrijdkalender van de Koninklijk Nederlandse Wieler Unie.

Jongste deelnemers

De jongste deelnemers gaan zaterdag 24 december om 9.30 uur van start. De start vindt plaats tegenover de rustplaats van de Enterse zomp, waarna ze enkele tientallen meters verderop het modder van de paden en weilanden van ‘De Mors’ zullen betreden.

De allerkleinsten zullen een kort maar zeker geen makkelijk parcours afleggen.

Parcours voor echte mannen

Nadat ze zijn gefinisht, zal het parcours in sneltreinvaart worden omgebouwd tot een parcours voor de echte mannen: een lang en technisch parcours. Alles komt er in voor, van loopstukken tot balken waar ze overheen zullen moeten springen. Kortom, in Enter moeten ze hard aan de bak.

Goed vertegenwoordigd in wielerwereld

Vroeger was Enter een dorp wat goed vertegenwoordigd was in de wielerwereld. Denk maar eens aan namen van een Hennie Stamsnijder, Bertus Boom, Bart Boom, de broers Johan en Gerrit Pluimers. Dat waren dé namen uit Enter op het gebied van fietsen.

En nu is Enter dat nog steeds, de namen Tom en Bas Stamsnijder zal niemand voorbij zijn gegaan. Maar dat niet alleen, ook de broers Maurits en Steven Lammertink rijdend voor Cyclingteam Jo Piels zijn bekende namen. Verder telt Enter nog meer wielrenners, waaronder Délon Braamhaar, Marco Kok en ga zo maar door.

Ook zullen een aantal bovengenoemde renners aan de start verschijnen van de GOW-veldrit in Enter, waaronder; Bas Stamsnijder, Steven en Maurits Lammertink, Delon Braamhaar, Marco Kok en niet te vergeten de jeugdige veldrijders Niels Heering, De broers Noel en Leon Kok en tot slot Rick en Ilse Pluimers.

bron: West Twente, 13-12-2011

Terug...