Ponymarkt Enter behoort tot de topmarkten

ENTER – De één noemt de handel in paarden en pony’s goed, de ander is minder tevreden, een derde handelaar vindt de keus te groot en nummer vier telt thuis de winst uit.
Over één ding zijn ze het eens: de markt in Enter is een goed georganiseerde markt en behoort tot de topmarkten. Een Belgische familie die hier voor de eerste keer komt heeft drie pony’s meegenomen, maar nog niet verkocht. Toch genieten ze van de lokatie en de sfeer. Evenals de toegestroomde bezoekers die vol spanning het handjeklap van het handelen volgen. Bij de vroege handel vanaf een uur of vijf zijn nog maar weinig belangstellenden aanwezig.
Om even over tien uur heet André Tijhuis, voorzitter van de paarden-en ponymarkt namens de Enterse winkeliersvereniging iedereen hartelijk welkom.
“Het is stralend weer, de aanvoer is hetzelfde als in voorgaande jaren en waar mensen zijn wordt gehandeld.”
Vervolgens opent loco-burgemeester Ria Broeze officieel de 44e paardenmarkt van Enter. Zij benadrukt in haar openingswoord dat deze traditie in stand moet blijven en roept iedereen op jaarlijks de markt te blijven bezoeken. Zij verwijst nog even naar de paardenmarkt in Wierden op 25 oktober. Daarna worden de prijzen uitgereikt aan de mooiste pony’s van de markt. De prijs voor het beste veulen gaat naar Jan Klomphaar in Laren. In Losser loopt de mooiste shetlander rond, de mooiste pony heeft Nije Twilhaar en het beste paard, een zwarte Friese hengst, komt uit de stal van Schouwink uit Enschede. Het kleinste paardje van de markt is in het bezit van de familie Snijders uit Loozen. Traditioneel ontvangt deze prijswinnaar een krentenwegge. De eigenaar schat de hoogte van de pony op zo’n 40 centimeter. “Je kan hem meenemen in een fietsmandje”, grapt een toeschouwer.

bron: West Twente, 09-08-2010

Terug...