Enter trots op Enterse Waarf

ENTER Gedeputeerde Piet Jansen en wethouder Ria Broeze hebben woensdagmiddag gezamenlijk de Enterse Waarf in gebruik genomen. Dat gebeurde onder flinke belangstelling van een groot aantal genodigden. Op de Waarf wordt momenteel gewerkt aan de bouw van een gloednieuwe zomp, een platbodem.

De komst van de werf en het botenhuis aan de Lee bij Enter had heel wat voeten in aarde. Na jarenlange vergeefse pogingen kreeg het bestuur in het voorjaar 2009 groen licht. Daarbij was grote haast geboden, anders verviel een subsidie. In minder dan vier maanden tijd is de werf en botenhuis uit de grond gestampt. 'Dankzij de economische crisis want Europa stelde extra geld beschikbaar om de economie te stimuleren. daarvan heeft de Enterse Waarf geprofiteerd'', aldus gedeputeerde Piet Jansen.

Woensdagmiddag was niets meer te zien van de grote haast. Alle aanwezigen, niemand uiitgezonderd, was onder de indruk van het fraaie gebouw en werf. Zaterdag is er open huis bij de Enterse Waarf, van 10.00 uur tot 16.00 uur.

bron: Twentsche Courant Tubantia, 2-6-2010

Terug...