Fietsen langs Regge

ENTER - De drie buurtschappen Zuidermaten, Elsenerbroek en Bullenaarshoek gelegen in de gemeenten Hof van Twente en Wierden willen zich in dit landelijk gebied op 15 mei presenteren op zeven locaties. Gelegen langs de Regge net onder de A1 tussen Goor en Enter.
Er is een auto- en fietsroute om op deze locaties initiatieven te bekijken, presentaties van inwoners over hun hobby of beroep en niet te vergeten de gebiedsontwikkeling te aanschouwen die een aantal jaren geleden is ingezet.
Niet alleen landbouw en cultuurhistorie maar ook dag- en verblijfrecreatieve mogelijkheden zullen te zien zijn.
Verschillende instanties zoals gemeente, Provincie Overijssel en Waterschap Regge en Dinkel zullen zich op deze dag ook presenteren. Zeven locaties die of met de fiets of de auto te doen zijn. Ook is het mogelijk met het treintje 'Bello' op stap te gaan. En natuurlijk is 15 kilometer wandelen ook mogelijk.
Op elke locatie vind je iets uit het verleden en heden, voor de kinderen is er van alles te doen en onderweg is een gezellig pittoresk theehuis om een welverdiende pauze in te lassen.
Gestart kan worden op onderstaande adressen. Familie Jansen-Hietbrink - 'Binnen Gait' - Kartelaarsdijk 11, 7468RZ Enter Buurthuis 'Brookhoes', Plasdijk 37 in Markelo Familie Laarhuis Klemmerweg 5 in Markelo.

bron: West Twente, 11-5-2010

Terug...