Landschapscamping aan Regge-border

Op 2 januari begint het bellen en een paar dagen later zijn ze voor de hoogtijdagen al volgeboekt. Henri?tte en Gerrit Lammers in Notter trekken grote belangstelling met hun boerencamping aan de borders van de Regge. Maar het wordt nog veel mooier op de Grimberghoeve.

Wie nu lange slierten gekoppelde trapkarretjes of huifkarren door de Notterse dreven ziet slingeren, kijkt naar de handel van Lammers. De voormalige boer heeft sinds 1985 stapsgewijs zijn agrarisch bedrijf afgebouwd, en is nu voltijds recreatie-ondernemer aan de Klokkendijk. Zeker nu zijn bedrijf is opgenomen in het pilotproject rond de Regge en toestemming krijgt om een landschapscamping te worden. Compleet met 9 hectare nieuwe natuur en de verwachting dat er een zijtak van de Regge voor de deur komt te liggen.

Lammers glundert. Het kan allemaal niet mooier. En het is al zo mooi, want zijn bedrijf ligt in een toeristische hot spot. Zeven minuten fietsen van Rijssen, tien van Nijverdal en met het Wierdense Veld en de Sallandse Heuvelrug naast de deur. ?De mensen die hier komen, willen gelijk op de fiets, de natuur in. En dat kan hier?, zegt Gerrit. Hij moet de komende tijd flink aan het werk. Nu nog heeft hij vijftien campingplaatsen, maar dat worden er 65, mooi ingepast in de natuur, maar wel voorzien van alle gemakken. En dus moet Lammers bij elke plaats water, stroom en riool aanleggen en zorgen dat de campeerders - voornamelijk met caravan - zich geheel op hun gemak voelen. Natuurlijk komt er ook een nieuw wc-gebouw, een ontvangst- en receptieruimte en meer van dat soort faciliteiten.

Alleen van de camping leven kan het gezin Lammers trouwens niet. Daarvoor zijn economisch gezien minstens tweehonderd campingplaatsen nodig. Maar zoveel zullen er niet komen.

De belangrijkste bron van inkomsten vormen de arrangementen die de Grimberghoeve worden aangeboden. Met smokkeltochten en het immer populaire boerengolf trekt het gezin Lammers hele hordes naar het fee?rieke Notter.

Nu ook de oude varkensschuren zijn gesloopt en er behalve twee cavia?s geen leden van de varkensfamilie meer rondlopen, is het gezin definitief omgebouwd naar de recreatiesector.

Met enige weemoed zegt Henri?tte dat ze nog wel weer eens een koe zou willen melken. Waarop Gerrit antwoordt: ?Ja, okee, maar er elke dag vroeg uit moeten voor het melken? Dan kun je beter dit doen.?

bron: Twentsche Courant Tubantia, 26-11-2004

Terug...