Doek valt voor Enterpop

ENTER - Het doek voor muziekfestival Enterpop in Enter is gevallen. Na drie edities zien de organisatoren er geen brood meer in. "Alle keren moest er geld bij. Het houdt een keer op", meldt woordvoerder Jan ten Berge.

Het besluit is volgens Ten Berge vrij snel na de editie van vorig jaar genomen. "We hebben toen in Enter rondgevraagd wat ze horen wilden op Enterpop. De band Mooi Wark moest het worden, zo hoorden we van alle kanten. Maar toen die band zondagmiddag optrad, waren er maar zo'n 400 bezoekers, dat was voor ons de druppel."

De organisatoren zijn wat teleurgesteld in de Enternaren. "We hadden een vaste groep bezoekers die altijd kwam. Maar een groot deel van de Enterse bevolking liet het afweten. Dat is heel teleurstellend. Want hoe vaak hoor je niet in het dorp dat er in Enter nooit wat te doen is? Is er wat te doen en dan komen ze niet. "

Volgens de woordvoerder moesten de vier organisatoren er elk jaar geld bijdoen. "We deden het als een soort hobby. Als we maar uit de kosten waren, dan vonden we het al goed. Maar dat is drie keer niet gelukt, vandaar dat we nu besloten hebben er maar helemaal mee op te houden."

In de drie jaar Enterpop heeft een keur aan internationale en nationale artiesten het podium beklommen. Zo traden Jan Smit en Nick en Simon op, Golden Earring en Boney M met de Gibson Brothers. "Met Boney M en de Gibson Brothers denk je toch een aantrekkelijk programma te hebben, maar de belangstelling bleef ver achter bij de verwachtingen", aldus Ten Berge.

Het optreden van Jan Smit en Nick en Simon op e?n avond was wel druk bezocht. "Maar zo'n avond kost je als organisatie al snel rond de 40.000 euro. Dan moet je minstens 5000 bezoekers hebben wil je alleen al uit de kosten komen." En vorig jaar trapte Enterpop af met een lokale bandjesavond. "Daar waren maar 200 bezoekers terwijl de toegang bijna voor niks was."

Het doek voor Enterpop mag dan definitief gevallen zijn, het betekent niet dat de vier helemaal niets meer willen organiseren. "Misschien een kleinschalig optreden in het dorp met een lokale band of zoiets. Maar Enterpop is voorlopig pass?."

bron: Twentsche Courant Tubantia, 7-5-2009

Terug...