Primeur: straattheater in Wierden en Enter

WIERDEN - StraattheaterPlus zal op zaterdag 16 augustus de centra van Wierden en Enter bezoeken voor diverse optredens op straat. Dan zal het publiek in Wierden en Enter voor het eerst te maken krijgen met een bonte stoet artiesten en groepen, die hun acts tussen het winkelend publiek op straat neerzetten.

In Wierden blijven de winkels die dag ook langer open want de middenstand heeft besloten een koopavond te houden en hun zaak tot 21 uur op en te houden.

Het wordt een spannende zaterdag, waarop het publiek in de dorpskernen van Wierden en Enter verdacht moet zijn op bijzondere passanten. Zij zullen het publiek op straat betrekken bij hun acts en zij zullen passanten in allerlei verrassende situaties manoeuvreren. "Soms is men argeloos toeschouwer en een moment later kan men deelnemer zijn aan een live-act", melden de mensen van de straattheatergroep.

Straattheater is apart volgens de plaatselijke VVV die de act naar Wierden heeft gehaald 'voor het publiek lollig.' "Verbazingwekkend, amusant, humoristisch het houdt publiek bezig en het vermaakt publiek", aldus de plaatselijke afdeling van de VVV.

Straattheater Plus Wierden& Enter draait mee in het provinciale festival van de Stichting Overijssel op straat en zal tezamen met andere deelnemende plaatsen een programma brengen met nationale en internationale artiesten en groepen. "In beide dorpskernen zal er behalve het straattheater ook een randprogramma worden georganiseerd", meldt de VVV.

Zo kan het publiek in Enter, behalve het straattheater een bezoek brengen aan een kunstmarkt. In Wierden is er een boekenmarkt, een preuvement (met hapjes uit de landen van de partnersteden, zoals Belgi?, Duitsland en Frankrijk), evenals een culturele activiteit voor kinderen.

De Wierdense middenstand zal die dag de winkels tot 21.00 uur open houden. De programmering van die theaterdag ziet er alsvolgt uit: 13.00 tot 17.00 uur Straattheater en Kunstmarkt in Enter. Vanaf 14.00 uur culturele kinderactiviteit in Wierden. Van 15.00 tot 20.30 uur straattheater in Wierden. Van 15.00 tot 21.00 uur boekenmarkt en 'preuvement' in Wierden en tot 21.00 uur koopavond in Wierden.

bron: Twentsche Courant Tubantia, 31-07-2008

Terug...