Raduga-SWINX op NK Jazzdans

ENTER ? De jazzdansselectie 16 jr. e.o. van Raduga-SWINX heeft zaterdag 9 juni deelgenomen aan het NK Jazzdans te Nieuwegein. Tijdens de voorronde, 10 maart te Apeldoorn, behaalden de dansers een 1e plaats.

Als 2e stapten de meiden de finale in. Er was 1 groep die tijdens een van de voorrondes beter had gescoord. Maar zoals de ervaring leert kan er nog van alles gebeuren op een NK, verteld docent Doreen de Bruin. ?Het is keihard werken op bij de top te horen. Maar dit is al een hele prestatie op zich. Er hebben 30 groepen deelgenomen in de categorie C 16 jr. e.o. tijdens de voorrondes, Wij zijn ??n van de 7 groepen die door mochten naar het NK.?

De dansers zaten in het ochtendprogramma en hebben een goede dans neergezet. Een plaats op het podium was zeker re?el. Helaas zijn er wat individuele foutjes gemaakt en daar krijg je aftrek voor. 0.10 punt aftrek voor een klein fout tot 0.30 punt aftrek voor een grote fout. Daarnaast waren er goede tegenstanders.
De selectie behaalde een 4e plaats met 16.57 punten. Voor de choreografie werd een 9.27 behaald. Dit is het cijfer voor de docent. Het was tevens het hoogste cijfer in deze categorie. Voor de uitvoering behaalden zij een 7.30. Dit is het cijfer voor de dansers.
?De 4e plek was even zuur. Het is ?net niet?. Vooral als je hoort dat je met 0.06 punt achter staat op de nummer 3. E?n foutje minder en we hadden op het podium gestaan.?
Maar desondanks hebben de meiden een goede prestatie neergezet. Ze horen zeker bij de top in hun categorie. Volgend jaar gaan ze het zeker weer proberen om door te mogen naar het NK en dan hopen ze dat ook de jeugdselectie (C t/m 16 jr.) aanwezig zal zijn. Zij behaalden dit jaar net niet genoeg punten voor een plaatsing op net NK.

bron: Raduga, 18-6-2007

Terug...