Winst Raduga-SWINX voorronde NK Jazzdans

Winst voor Raduga-SWINX tijdens voorronde NK Jazzdans

ENTER - Twee jazzdansselecties van Raduga-SWINX hebben zaterdag 10 maart goed gepresteerd tijdens de voorronde NK Jazzdans te Apeldoorn. De Jeugdselectie behaalde een 3e plaats en de Selectie 16 jaar en ouder zelfs een 1e plaats.

In het ochtendprogramma was eerst de Jeugdselectie aan de beurt. Zij namen voor het eerst deel aan een dergelijke wedstrijd. Deze meisjes dansen in de C-categorie tot en met 16 jaar. Met 0,02 punt stonden zij achter op de gedeelde eerst plaats en eindigden daarmee op de 3e plaats.
?s Middags was het de beurt aan de andere selectie. Zij dansen in de C-categorie 16 jaar en ouder. In deze categorie bleken de Enterse jazzdanseressen de beste te zijn. Zij lieten de nummer 2 en 3 achter zich met een verschil van maar liefst 2,50 punt. Een prestatie van formaat die uiteindelijk kan leiden tot deelname aan het Nederlands Kampioenschap Jazzdans. Kortom uitstekende prestaties van de jazzdanseressen onder leiding van Doreen de Bruin.
?s Avonds werd er in Apeldoorn een Demogyjada (Demonstratie Gymnastiek en Jazzdans) georganiseerd, waar zowel deze selecties als ook de pr?selectie, basisgroepen en de Demogroep hun dansen konden vertonen aan het grote publiek. Ook deze danseressen maken kans geselecteerd te worden voor een Landelijke Demogyjada. De jazzdanseressen en hun trainsters Dianne van Egmond en Doreen de Bruin kunnen terugkijken op een geslaagd jazzdansweekend.

bron: Raduga, 21-3-2007

Terug...