Extra rijstrook A1 ?niet haalbaar?

ENTER - De aanleg van een derde rijstrook op autosnelweg A1 vanaf Deventer-Oost tot de afslag Holten of zelfs tot Rijssen/Enter is voorlopig geen haalbare kaart. Voor verkeersminister Peijs staan nut en noodzaak van een dergelijke aanpassing van de A1 (nog) niet vast.
Rijkswaterstaat onderzoekt volgend jaar op uitdrukkelijk verzoek van de Regio Stedendriehoek (Apeldoorn-Zutphen-Deventer) of er op de A1 een derde rijstrook tussen de afslagen Deventer-Oost en Lochem moet komen. De resultaten van dat onderzoek naar een dergelijke capaciteitsuitbreiding zijn medio 2007 bekend.
De inspanningen van de Stedendriehoek worden met argusogen gevolgd in de gemeente Rijssen-Holten, waar de PvdA al heeft gevraagd of die derde rijstrook dan niet kan worden doorgetrokken naar Holten of tot zelfs Rijssen/Enter. De gedachte hierbij is dat de aanleg eventueel gecombineerd kan worden met groot onderhoud van dit wegvak.

Wethouder W. Stegeman van Rijssen/Holten gaf echter aan dat een dergelijke combinatie van werkzaamheden niet kan, omdat voor een nieuwe rijstrook eerst een trac?besluit genomen moet worden. De wethouder benadrukte dat Rijssen-Holten via de Regio Twente en de provincie Overijssel druk moet blijven uitoefenen op Rijkswaterstaat en via deze organen moet aangeven dat de verkeersaders in de gemeente langzaam dichtslibben en een derde rijstrook op de A1 als alternatief meer dan gewenst is.

bron: Twentsche Courant Tubantia, 29-12-2006

Terug...