?Verbrede A1 moet doorlopen tot Enter?

HOLTEN - Rijkswaterstaat moet het onderzoek naar een derde rijstrook op de A1 uitbreiden. Die rijstrook moet volgens de gemeenteraadsfractie van de PvdA in Rijssen-Holten niet eindigen bij de afslag-Holten, maar bij Enter.
Doorgaand vrachtverkeer kiest naar verwachting dan voor de A1 in plaats van voor de N344 en de N350. De A1 tussen Deventer-Oost en Holten-West wordt volgend jaar flink onderhanden genomen. Tegelijk met dit groot onderhoud is het tamelijk eenvoudig om een derde rijstrook te maken, of althans de fundering daarvoor te leggen. Dat is dan ook meteen de reden waarom Rijkswaterstaat onderzoek doet naar de noodzaak van zo?n derde rijstrook.
De huidige middenberm is breed genoeg, zodat geen extra grond nodig is. Als er al een derde rijstrook komt, dan moet die volgens de PvdA nog wat verder worden doorgetrokken dan Rijkswaterstaat nu van plan is. ?We zijn geen voorstander van meer asfalt. Maar we vinden wel dat ?ls er meer asfalt komt, dat op een doelmatige manier moet zijn?, legt fractievoorzitter R.C. de la Haye uit. De PvdA wil vanavond van B en W weten of het college ook al op dit idee is gekomen en zo ja, of er al stappen zijn ondernomen om de derde rijstrook door te trekken naar de afslag bij Enter.
Zeven jaar geleden is er ook al studie gedaan naar een derde rijstrook. ?Het ging toen om het hele traject, van Amsterdam tot Oldenzaal. Besloten werd vervolgens om het tweede traject te laten eindigen bij Holten-West. Wij hebben toen ook al voorgesteld een afslag verder te gaan.?
Het doortrekken van de derde rijstrook moet er toe leiden dat doorgaand vrachtverkeer niet bij Holten al de A1 verlaat, maar door blijft rijden tot de N347 (Enter-Goor).
Wordt de derde rijstrook niet doorgetrokken, dan zullen vrachtwagenchauffeurs volgens De la Haye voor de N344 (Holten-Bathmen) en de N350 (Holten-Rijssen) kiezen. ?Met het doortrekken van de derde rijstrook ontlasten we plaatsen als Holten en Rijssen, maar ook Goor en Markelo.? De N347 kan volgens de PvdA?er doorgaand vrachtverkeer ook beter aan.

bron: Twentsche Courant Tubantia, 21-12-2006

Terug...