Eigen visie op gebied langs Rondweg

ENTER/RIJSSEN - Voor het gebied langs de Rondweg in Enter wordt een visie opgesteld, die duidelijk moet maken hoe dit gebied zich zal ontwikkelen. De gemeente Wierden komt met die visie op aandringen van de provincie en als gevolg van de protesten van de bewoners tegen de aanleg van het nieuwe bedrijventerrein langs deze weg.
De plannen voor de aanleg van het nieuwe bedrijventerrein voor Enter en Rijssen gaan gewoon door. Dat blijkt uit de reactie van het Wierdense college van Burgemeester en Wethouders op de zienswijzen die vele bewoners van het Rondweg-gebied in Enter indienden.
Het gaat daarbij om reacties op het structuurplan voor het bedrijventerrein. Dat plan leidde tot de nodige beroering aan de Rondweg. De aanwonenden vinden dat ze volledig door industrieterrein worden ingesloten. Aan de noordkant het nieuwe industrieterrein en aan de zuidkant het bestaande industrieterrein Baanakkers. Aan weerszijden van de Rondweg blijft - in meer of mindere mate - een strook groen met woningen over.
De roep van diverse grondeigenaren om zich door de gemeente maar te laten uitkopen, door van het tussenliggende stuk ook industrieterrein te maken, wordt niet gehonoreerd. Volgens B en W van Wierden kent de Rondweg 'veel verschillende functies en diverse typen bebouwing'. Daardoor is het gebied 'niet zonder meer geschikt voor het vestigen van een bedrijventerrein' .
B en W komen tot de conclusie, daartoe kennelijk gestimuleerd door een inspraakreactie van de provincie, om voor het gebied een geheel eigen visie te ontwikkelen. Dat gebeurt parallel aan de totstandkoming van het plan voor het nieuwe bedrijventerrein. Wat dus betekent dat het college daar kennelijk al een begin mee heeft gemaakt. Nog dit jaar zal de visie 'geformuleerd' worden, aldus B en W.
Nagenoeg alle reacties op het structuurplan voor het nieuwe bedrijventerrein worden intussen naar de prullenmand verwezen. Van een te geringe afstand van de woningen tot het nieuwe terrein, tot klachten over misleiding van de aanwonenden, alles wordt door B en W weerlegd. Of het allemaal afdoende weerlegd wordt zal vanavond blijken, wanneer de Wierdense raadscommissie Grondgebiedzaken zich over de kwestie buigt. Dat gebeurt vanaf half acht in het Wier.

bron: Twentsche Courant Tubantia, 12-07-2006

Terug...