Ch!pz in Enter: leuk, maar wel lang wachten

Enterpop biedt de ouderen Jovink en de Voederbietels en The Gibson Brothers, voor de jeugd stond woensdagmiddag de Nederlandse popgroep Ch!pz op het podium. Het duurde echter wel even voordat ze er daadwerkelijk stonden. ?Dat was balen, maar gelukkig was het optreden wel leuk.?

ENTER - ?Ch!pz om 14.00 in de grote feesttent in Enter, dat zag ik in een advertentie staan?, vertelt Sandra Maneschijn uit Almelo. ?Dus stond ik hier rond die tijd met mijn zoon Pim (5) in de grote feesttent. Wat ik niet wist is dat er nog een voorprogramma zou zijn met clowns en dat Ch!pz pas rond half vier zou komen. Als ik dat had geweten dan was ik er wel later deze kant op gekomen.?
Maneschijn was niet de enige ouder die hier zo over dacht. Maar veel kon de organisatie er ook niet aan doen, de popgroep had eerder deze week afgezegd voor aankomende zaterdag, dus moest er een doordeweekse oplossing komen. ?Ik kan me voorstellen dat dit een domper voor de organisatie is, het is nu ook veel minder druk dan ik had verwacht.?
Als het optreden van Ch!pz is begonnen is iedereen het lange wachten wel weer snel vergeten. Na het eerste nummer, waarbij de meeste Ch!pzfans vol bewondering de energieke danspasjes aanschouwen, wordt er ook voor het podium meegedaan en meegezongen. Een groepje jongens zoekt verder weg van het podium, maar wel voor het grote videoscherm, speciaal wat ruimte om enkele Ch!pzmoves te etaleren.

Ideaal
?Voor kinderen is de muziek ideaal, ze kunnen met het dansen en bewegen mooi hun energie kwijt?, zegt Maneschijn. ?In de auto hebben we ook altijd deze muziek aanstaan, verder danst Pim ook nog wel vaak op de dvd van Ch!pz.? De formatie sluit om kwart over vier het optreden af met de nieuwste single Gangstertown.
Het optreden voor de jongsten was de aftrap van Enterpop dat tot aanstaande zondag plaatsvindt. De opvolgers van Ch!pz op het podium waren gisteravond, voor een uitverkochte tent, onder andere Jan Smit en George Baker op de Volendamse avond.
?Morgenmiddag (vanmiddag, red.) volgt een gezellige seniorenmiddag en vanaf acht uur is het American Dance Classics avond met onder andere The Gibson Brothers en Boney M?, zegt Andr? ten Berge van de organisatie. ?De kaartverkoop voor die avond loopt redelijk, we hopen dat er nog een heleboel mensen komen die op de avond zelf een kaartje kopen. Voor Jovink en de Golden Earring zijn ook nog wel kaarten te krijgen.?

bron: Twentsche Courant Tubantia, 15-06-2006

Terug...