NK met 14 turnsters van turnschool Enter

ENTER - De pas geopende turnschool Enter vaardigt veertien turnsters af naar het Nederlands kampioenschap. De meiden doen mee op verschillende niveaus. De eerste zeven kwamen in Hoofddorp en Reusel al in actie.
Het andere zevental reist vanmorgen af naar Haarlem. Daar staat het NK voor turnsters in de eerste en tweede divisie op het programma. ?Daar zijn we heel trots op. Net als op die andere zeven trouwens. Met veertien turnsters op een NK hebben we een heel goede prestatie neergezet. Dat is mede te danken aan de turnschool, ook al zijn we nog maar anderhalve maand bezig?, zegt trainer Bert Hop.
De turnschool aan de Fleuweweg 8 in Enter begon op 8 april met de eerste training. Zo?n 150 turners en turnsters van vijf tot en met 27 jaar trainen er wekelijks ??n of meerdere keren.
De turnschool is een vennootschap onder firma met de trainers Bert Hop uit Enter en Edwin Hartgers uit Nijverdal aan het hoofd. De clubs DOS (Rijssen), SC Hellendoorn, OKK (Nijverdal), GVN (Nijverdal) en Raduga (Enter) werken samen met deze onderneming. Alleen de meest getalenteerde meiden en jongens van deze clubs kunnen in de turnhal trainen. Er is niet voor iedereen plek.
?Degenen die niet goed genoeg zijn, blijven bij hun club trainen. Dat is jammer voor hen, maar zo is topsport. Het is niet mogelijk hier iedereen te laten trainen. Daarvoor ontbreekt de tijd. In deze hal wordt dagelijks getraind. Bovendien verhuren we de hal aan clubs uit deze regio. Er is belangstelling om hier te trainen. De turnhal is een magneet voor de regio?, zegt Hop.

De turnhal heeft een oppervlakte van ongeveer een half voetbalveld. De gehele vloer bestaat uit een dikke vloerbedekking met daaronder een laag van twintig centimeter schuim. ?Het is veel veiliger dan in de gymzaal met een harde ondergrond. Bovendien kunnen we dankzij de grootte van de hal veel meer toestellen plaatsen. En we hoeven die niet meer neer te zetten en op te ruimen zoals in de sporthal. De toestellen blijven gewoon staan?, zegt Hop.
Hop en Hartgers hebben met de turnschool twee doelen voor ogen: ze willen de turnsters beter maken en er hun brood mee verdienen. ?Ik heb van mijn hobby een beroep kunnen maken. Dat ik er zeven dagen in de week mee bezig ben, maakt me niet zoveel uit. Dat was ik hiervoor ook al?, zegt Hop, die trainer was van Raduga.
Hop zegt tevreden te zijn over het begin. ?De meiden zijn enthousiast en wij zien ze vooruit gaan. Dat we met veertien turnsters naar het NK gaan, is natuurlijk prachtig. Hoeveel het er vorig jaar waren toen iedereen nog bij de club trainde, weet ik niet. Maar dat zullen er lang geen veertien zijn geweest.?
Getraind wordt er al zeven weken, maar de offici?le opening van de turnschool volgt nog. Die is op zaterdag 24 juni.

bron: Twentsche Courant Tubantia, 27-05-2006

Terug...