Nederlands Kampioenschap hooibaal gooien

Neem een hooibaal en gooi hem zo ver mogelijk weg. Daar komt het eigenlijk op neer bij het NK hooibaal gooien. De wedstrijd, die nog nooit eerder is gehouden, moet het hoogtepunt worden van de Reggestreek Landdag, die 3 juni wordt gehouden.

ENTER/ZUNA - De Reggestreek Landdag is een initiatief van Ontdek de Reggestreek, waarin bedrijven en verenigingen uit de Reggestreek verenigd zijn. Tijdens de dag, die van 11.00 tot 17.00 uur duurt, presenteren de leden zicht op een soort boerenlanddag.
Bij biologische boerderij Het Exoo kunnen bezoekers bijvoorbeeld luisteren naar chantykoor De Leesanghers en harmonicaspelers. Maar er is ook mogelijkheid oude ambachten te bekijken of zelf eens een mand te vlechten of een touw te maken. Er worden kniepertjes en pannenkoeken gebakken en er is boerenijs en andere streekproducten.
Hoogtepunt van de dag moet het Nederlands kampioenschap hooibaal gooien worden. ?Dat is nog nooit eerder gedaan?, beweert Bert van de Maat van Overheempark ?t M?lke. ?Als het een succes wordt, is het zeker de bedoeling hier een jaarlijks terugkerend evenement van te maken.?
Het hooibaal gooien wordt ingedeeld in twee categorie?n: ??n voor heren en ??n voor dames. ?De baal zal voor de dames wat lichter zijn?, aldus Van de Maat. Er wordt gegooid met vierkante hooibalen, maar om te voorkomen dat ze uit elkaar vallen zijn ze extra vastgebonden en zijn de hoeken afgerond.
Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Wierden is in zowel de dames als heren categorie vertegenwoordigd. Bij de heren doet burgemeester L.B. Kobes een gooi naar de titel, bij de dames is dat wethouder R. Broeze. Opgeven kan via webmaster@reggestreek.nl, maar dat mag ook op de dag zelf.

bron: Twentsche Courant Tubantia, 26-05-2006

Terug...