Jan Smit en Golden Earring op ??n feest

Een Volendamse avond met Jan Smit, American Disco Classics met London Beat, Jovink & The Voederbietels, de Golden Earring, het kan niet op tijdens Enterpop 2006. Het jumelagefestival moet een jaarlijks terugkerend evenement worden. ?Want er gebeurt nooit wat in Enter.?

ENTER - Enterpop 2006 is dit jaar onderdeel van de jumelagefestiviteiten in Wierden, maar het is de bedoeling dat het een jaarlijks terugkerend feest wordt. ?Eens in de vier jaar zijn hier de Enterse dagen en verder gebeurd er nooit wat in Enter?, vinden uitbaters en organisatoren Henk Bekhuis, Dinand Waanders, Jan ten Berge en Andr? ten Berge.
De uitwisseling met de partnergemeenten van Wierden: Ermont (Frankrijk), Lampertheim (Duitsland) en Maldegem (Belgi?), die eens in de acht jaar is, heeft dit jaar in Wierden plaats. De caf?-eigenaren in Enter werden gestrikt om de activiteiten in het dorp te verzorgen. Zij besloten prompt het dan ook maar goed aan te pakken.
?We hebben meteen een bv?tje opgericht om dit elk jaar te kunnen doen. ?n er wordt voor het eerst wat gedaan op zondag in Enter?, aldus Ten Berge.
De organisatie heeft alleen nog reclame gemaakt in het dorp zelf en toch is al ruim zestig procent van de kaarten verkocht. ?Vooral Jan Smit gaat enorm snel?, weet Ten Berge. De organisatoren verwachten per avond ongeveer 2500 bezoekers, over vijf dagen dus 12.500.
Maar daar is het programma ook naar van 14 tot en met 18 juni. Het popfestival wordt op woensdag geopend met een Volendamse avond, waar Jan Smit en George Baker de muziek verzorgen. Aanvang: 20.00 uur. Donderdag is er een American Classics Avond met Boney M en London Beat. Aanvang: 20.00 uur. De volgende dag is het de beurt aan Jovink & The Voederbietels. Vanaf 21.30 uur kan iedereen de tent weer in. Voor deze avonden kost een kaartje 17,50 euro. De kinderen kunnen zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur voor 10,00 euro hun hart ophalen bij Chipz. Ook is er die middag Gengelmarkt.
Voor de echte feestgangers is er dan op zaterdag een optreden van de Golden Earring. Aanvang: 21.00 uur. Een kaartje kost 22,00 euro. En wie dan nog energie over heeft kan zondag vanaf 13.00 uur Fr?hshoppen. Deze dag is de entree gratis. Alle optredens zijn in de feesttent op de parkeerplaats bij de rooms-katholieke kerk.
Toegangskaarten zijn te koop bij de plaatselijke horeca,de VVV en via de website: http://www.enterpop.nl

bron: Twentsche Courant Tubantia, 17-05-2006

Terug...