Sporthal swingt van jazzdansen

WIERDEN/ENTER- Honderden enthousiaste en stijlvol geschminkte en geklede jazzdansers uit noord-oost Nederland deden het afgelopen weekeinde mee aan de door Raduga (Enter) en Omhoog (Wierden) georganiseerde demogyjada in de Wierdense sporthal ?n Dikken.

Vrouwen, vrouwen en nog eens vrouwen in actie maar toch ook een enkele mannelijke jazzdanser onder de deelnemers. De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) regelt jaarlijks diverse regionale demonstratie-evenementen jazzdans waaraan zowel selecties als recreatieve groepen kunnen deelnemen. Dit keer waren SV Raduga uit Enter en GV Omhoog uit Wierden gevraagd het jazzfeest te organiseren.
In totaal deden 22 verenigingen mee, verdeeld over vier shows. In hoog tempo volgden de uitvoeringen elkaar zowel zaterdag als zondag op. In de kleedkamers was het voortdurend een drukte van jewelste met het omkleden en het aanbrengen van de juiste schmink alles binnen een strak tijdschema. Intussen genoot het publiek van fantastische shows jazz, streetdance, moderne dans en ritmische gymnastiek. Veelal op populaire musicalthema?s als ?Cats? en ?The Lion King? maar ook op andere populaire en zelfs klassieke werken. Doreen Weyers en Diane van Egmond van Raduga Enter en Annelies Pijnappel en Janien Bolink van Omhoog waren er maar wat druk mee om het jazzdansfeest in goede banen te laten verlopen.
Jazzdans wordt steeds populairder. Raduga heeft drie selecties, een demogroep en zes recreatieve groepen.

bron: Twentsche Courant Tubantia, 27-3-2006

Terug...