Tijdelijk turnen in bedrijfshal aan Fleuweweg

Enter - Bert Hop, trainer bij Raduga (Enter), en Edwin Hartgers, trainer bij OKK en GVN (Nijverdal), mogen de bedrijfshal aan de Fleuweweg tijdelijk gebruiken als turnhal. De twee lanceerden vorig jaar een plan om de hal, die al sinds 1 april leeg staat, om te bouwen tot turnhal en op die manier extra ruimte voor selectieturnen te cre?ren.
Aanvankelijk besloot het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Wierden geen medewerking te verlenen aan het plan, omdat werd gevreesd dat het ten koste zou gaan van de bezetting van de gemeentelijke sporthal De Zomp aan de Reggeweg. De gemeente stelde daarom twee voorwaarden: sportvereniging Raduga mag de nieuwe turnschool niet als concurrentie zien ?n Raduga mag de uren die zij nu sporthal De Zomp huurt niet opgeven.
Naar aanleiding van een gesprek tussen de gemeente en de initiatiefnemers, heeft het college besloten de turnhal twee jaar toe te staan. De tijdelijke vrijstelling van het bestemmingsplan - de bedrijfshal heeft de bestemming industrie - kan worden verlengd tot vijf jaar. In de tussentijd worden de mogelijkheden voor een extra hal bij sporthal De Zomp bekeken.
Hartgers en Hop zijn blij met het besluit - zij huurden de betreffende hal al geruime tijd. ?We zijn druk aan het verbouwen en hopen per 1 april te kunnen beginnen in de nieuwe hal?, aldus Hop.
Het besluit ligt sinds 16 februari zes weken ter inzage.

bron: Twentsche Courant Tubantia, 22-02-2006

Terug...