Enters park De Lee weldra op de schop

ENTER - De herinrichting van plan De Lee in Enter gaat op korte termijn van start. Allereerst wordt langs een deel van de paden een drainagesysteem aangelegd en de verharding van de paden zelf verbeterd.

Het maaien van het groen langs de vijver is al gedaan in het kader van het reguliere onderhoud. Dat maaiwerk wordt jaarlijks aan het eind van het groeiseizoen gedaan om directe hergroei zoveel mogelijk te voorkomen. Verder wordt in december en januari nog aanvullende beplanting aangebracht.

In de tussentijd worden alle benodigde procedures uitgezet, om na de afronding hiervan te kunnen starten met de waterbouwkundige en resterende werken. Die werkzaamheden houden in: het uitbaggeren van de vijver, het aanpassen van de taluds en het aanleggen van een visstrook, het natuurvriendelijker maken van enkele oevers, het plaatsen van een nieuwe botenhelling en een nieuwe aanlegsteiger voor de zomp en het aanpassen en verhogen van de stuw.

De uitvoering van deze werkzaamheden zou volgens de planning in maart en april 2004 moeten geschieden. De diverse organisaties en verenigingen die gebruik maken van De Lee reageerden begin dit jaar positief op de plannen voor een grondige opknapbeurt voor het parkachtige gebied. Gebruikers zijn de Stichting De Lee, Stichting de Enterse Zomp, visclub ?t Zumpke en ijsclub De Lee.

Opknapbeurt

Wethouder D. Velten formuleerde de uitgangspunten van de opknapbeurt toen als volgt: ?De Lee moet er ?s winters zijn voor de schaatsers, ?s zomers voor de vissers en de zomp moet er kunnen afmeren.?
De gemeente gaat er van uit dat plan De Lee nu in een keer goed wordt aangepakt. De hoeveelheid baggerwerk is bijvoorbeeld veel groter dan eerder de bedoeling was.

bron: Twentsche Courant Tubantia, 18-11-2003

Terug...