Enter wordt ?Hollands dorp?

WIERDEN/ENTER - Hoge Hexel wordt een Afrikaans dorp, Wierden wordt Duits, Belgisch en Frans. En Enter, dat wordt Hollands. Het gaat allemaal gebeuren op 15, 16 en 17 juni in de gemeente Wierden. Dan komen de partnersteden uit Ermond (Frankrijk), Maldegem (Belgi?) en Lampertheim (Duitsland) op bezoek. Het moet een groot feest worden. Het thema: ?Gemeente Wierden, d??r zit muziek in?.

Het organiserende comit? wil zoveel mogelijk burgers uit de gemeente bij de feestelijkheden betrekken. Daarom is er op maandag 16 januari in het gemeentehuis een informatie-bijeenkomst. Die begint om 19.30 uur.
Wierden wil het jumelageweekeinde beslist niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom wordt gepoogd zoveel mogelijk organisaties en verenigingen bij het evenement te betrekken. Om de organisatie van de grond te tillen zijn al verschillende contacten gelegd met de Culturele Raad, de VVV, de winkeliersverenigingen, de sport en Plaatselijk Belang Hoge Hexel. Die plaats wordt, zoals gezegd, omgebouwd tot een Afrikaans dorp. Daarmee wordt ondersteuning gegeven aan een groot Afrika-project dat de jumelagesteden samen in de benen hebben geholpen.

bron: Twentsche Courant Tubantia, 12-01-2006

Terug...