Gemeente wil gesprek over topturnhal Enter

ENTER - De gemeente Wierden wil meer duidelijkheid van de initiatiefnemers van de Turnschool Enter en overige betrokkenen over de mogelijke realisatie van de nieuwe topturnhal in een leegstaande bedrijfshal aan de Fleuweweg 8. Als die duidelijkheid er is zijn Burgemeester en Wethouders bereid het negatieve principebesluit van begin december opnieuw te bekijken.

Op de ledenvergadering van gymnastiekvereniging Raduga is woensdagavond langdurig gesproken over de twee voorwaarden, die de gemeente heeft gesteld aan het verlenen van medewerking aan herziening van het bestemmingsplan. Aan de eerste, dat Raduga de nieuwe turnschool niet als concurrentie beschouwt, lijkt te zijn voldaan. De leden van Raduga hebben unaniem voor de realisatie van de turnhal gestemd. De turnschool werd als verlengstuk van de vereniging en niet als concurrent aangemerkt.
Over de tweede voorwaarde, dat Raduga haar uren in sporthal De Zomp niet mag opgeven, wil de gemeente extra informatie. ?Het mag niet zo zijn dat De Zomp door de overstap van een groot aantal gymnasten naar de nieuwe locatie minder goed gebruikt wordt. Daarom willen we graag horen hoe dit wordt opgelost,? laat wethouder D.F. Velten weten. Raduga-voorzitter J. Nijkamp verwacht dat de partijen er met elkaar uitkomen: ?Alles staat in het teken van een goede afloop, een flop moet worden voorkomen.?

bron: Twentsche Courant Tubantia, 22-12-2005

Terug...