CDA wil een varende zomp in Enter

ENTER - De CDA-fractie in de gemeente Wierden vindt dat Plan de Lee nog niet af is. "Het is net een verjaardagstaart zonder jarige Job, of om in de sfeer van deze tijd te blijven, een kerstboom zonder piek", zeggen de Enterse raadsleden Van Maasacker en Ter Haar. We zullen het college van B&W vragen nu wat extra vaart te maken. Het is belangrijk oo het provinciebestuur en het waterschapsbestuur voor dit mooie plan te interesseren.
"We hebben een mooie vijver, wandelpaden rondom, de oude verbinding met de Regge weer hersteld, zelfs een aanlegsteiger, maar waar eigenlijk alles om begonnen is kan nog steeds niet. De Enterse Zomp ligt nog steeds in Rijssen, omdat hij Enter niet kan bereiken," aldus de Enterse CDA'ers.

"Vorige week hebben we de gemeentelijke nota Toerisme besproken. Daarin staat dat de gemeente Wierden een grote potentie heeft op het gebied van toerisme en dat daarin water (de Regge) een belangrijke rol speelt", aldus Ben ter Haar. "We willen nu een 'boot bij de vis'. Enter is in toeristisch opzicht een parel. Een goede ontwikkeling is belangrijk voor onze gemeente, voor de werkgelegenheid, voor de uitstraling van onze gemeente", vult Jos van Maasacker aan.

In de plannen van het waterschap staat dat men pas na 2008 van plan is om wat aan het obstakel in de Regge tussen Enter en Rijssen te gaan doen. Dit duurt het CDA te lang.

Daarom gaat het CDA het Wierdense college vragen in overleg met de provincie en het waterschap te treden.

bron: West Twente, 20-12-2005

Terug...