Ervaringsdeskundigen willen knusse wijk

Het Atelier De Berghorst heeft een lange lijst van wensen en verlangens van ervaringsdeskundigen opgeleverd. Goedbedoeld, deze opzet van volksraadpleging, maar het gaat nog een hele toer worden om de nieuwe Enterse woonwijk De Berghorst naar ieders wens op te zetten.

ENTER - Inwoners van Enter, maar ook toekomstige bewoners van de pakweg 300 woningen tellende wijk mochten in werkgroepjes meepraten over de opzet van De Berghorst. Deze interactieve aanpak leverde prietpraat op, maar ook zinnige informatie. Anderhalve week na dato, supersnel voor een gemeentelijke nota, ligt er al een inventarisatie op tafel waarin zelfs al prioriteiten zijn meegegeven aan alle wensen en verlangens. Al die ervaringsdeskundigen gingen uit van een woonwijk met een ?knus? karakter die bij het dorp Enter hoort en niet een op zichzelf staande wijk moet worden. ?Niet zoals de Voormors?, was een veel gehoorde opmerking.
De verkeersveiligheid scoort altijd hoog, dus ook in het Atelier De Berghorst. Een maximum snelheid van 30 kilomter, maar g??n drempels. Meerdere ontsluitingswegen en een goede verbinding met onder meer de A1, Wierden en Almelo. En misschien moet er daarom wel een rondweg om Enter komen.
Het water in De Berghorst baart menigeen zorgen, speciaal met het oog op de veiligheid van de kinderen. De Entergraven moet een aflopende oever krijgen. Dat ziet er niet alleen natuurlijker uit, maar is ook veiliger. Achtertuinen die grenzen aan de Entergraven zijn in elk geval uit den boze. Jammer, voor wie graag aan het water woont, maar ook anderen willen graag langs de beek wandelen.
Met het wensenlijstje op zak kunnen de plannenmakers van de gemeente Wierden en het adviesbureau Witpaard aan de slag. Ze hebben nog wel even tijd, want pas over een jaar moet het bestemmingsplan voor de nieuwe woonwijk De Berghorst aan de gemeenteraad worden voorgelegd.

bron: Twentsche Courant Tubantia, 10-12-2005

Terug...