College zet streep door plan voor topturnhal

ENTER - Burgemeester en Wethouders van Wierden willen geen medewerking verlenen aan het realiseren van een turnhal in een leegstaande bedrijfshal aan de Fleuweweg 8. Wethouder D.F. Velten benadrukt dat dit ten koste gaat van de bezetting van de gemeentelijke sporthal De Zomp.

Trainer Edwin Hartgers van OKK en GVN (Nijverdal) en trainer Bert Hop van Raduga (Enter) huren al geruime tijd de sinds 1 april leegstaande hal in de verwachting deze binnen afzienbare tijd te kunnen ombouwen tot een regionale accommodatie voor topturnen. Beide trainers kwamen met dit initiatief, omdat veel bestaande sporthallen niet zijn uitgerust voor het topturnen. Sommige hiervoor noodzakelijke toestellen en een vierkante turnvloer ontbreken meestal.
In de oorspronkelijke plannen van beide trainers werd uitgegaan van samenwerking tussen de gymclubs OKK, Raduga, SVH (Hellendoorn) en DOS (Rijssen). In eerste instantie richten de initiatiefnemers zich alleen op de regionale turntop, maar al snel werd dat uitgebreid tot het gehele selectieturnen.
Wethouder Velten zegt dat de voorzitter van Raduga in eerste instantie enthousiast op de plannen reageerde, maar dit enthousiasme inmiddels enigszins is bekoeld. Volgens de laatste plannen zouden de selectieturners van Raduga (naar verluidt zo?n 100 van de 500 leden) in het vervolg hun contributie betalen aan de trainers/turnhal en alleen nog op papier lid zijn van Raduga om toch aan allerlei wedstrijden te kunnen deelnemen. Dat zou niet alleen een financi?le aderlating voor Raduga zijn, maar ook voor de gemeente Wierden.
Velten: ?Als de selectieturners geen gebruik meer maken van sporthal De Zomp betekent dat hier 22 tot 24 uur per week niet meer wordt gesport met alle financi?le gevolgen vandien. En dat terwijl wij de sporthal juist op verzoek van Raduga enkele jaren geleden nog hebben uitgebreid en voorzien van een houten vloer. Een dergelijke investering doe je niet voor niets.?
De wethouder wil best met Raduga gaan praten om te zien of met een uitbreiding/aanpassing van De Zomp tegemoet kan worden gekomen aan de aspiraties van de club.

bron: Twentsche Courant Tubantia, 7-12-2005

Terug...