Veiling en superloterij in Enter

ENTER - Een veiling waarvoor heuse kijkdagen zijn, een liefdadigheidsavond en een spectaculaire slotavond: het werk van de vijf samenwerkende Enterse hulporganisaties ?Enter geeft de 5 de Vijf? gaat echt beginnen.

Medemensen helpen, dat is doelstelling nummer ??n van de vijf stichtingen die hun krachten onder de noemer ?Enter geeft de 5 de vijf!? gebundeld hebben.

Gisteravond werd een begin gemaakt met het binnenhalen van geld om dat doel te realiseren. Diverse vrijwilligers van de verschillende deelnemende stichtingen waren aan de Enterse Dorpsstraat bezig om de etalage van een voormalige schoenenzaak op nummer 118 te vullen met kunstwerken.

Die worden op 11 november geveild in caf? de Kr?l. De werken zijn beschikbaar gesteld door diverse kunstenaars uit de buurt. Tot de datum van de veiling zijn ze, met het bijbehorende kavelnummer, te bekijken aan de Dorpsstraat. Onder de stukken zijn onder andere vazen, beeldhouwwerken en schilderijen. ?En een aantal aquarellen met taferelen van oud-Enter?, weet Harry te Wierik, die zitting heeft in de overkoepelende stichting.

Naast de lokale kunst worden er - wanneer daar voldoende ruimte voor blijkt - ook prijzen voor een grote verloting gestald. ?Die verloting kent twee trekkingen. Op 11 november en op 19 november. Op die laatste datum gaat de grote hoofdprijs er uit, een Fors Ka, zegt Te Wierik. ?Het gaat hier om een superloterij, waarvoor speciaal toestemming bij het Ministerie van Justitie is aangevraagd. Er worden maximaal drieduizend loten verkocht, voor 25 euro per stuk.? Naast de veiling in het caf? zal Anne van der Meiden uit Nijverdal er als spreker optreden, zorgt drumster Tessa Boomkamp er voor muziekspektakel en treedt er een dixie-band op. De liefdadigheidsavond begint om 20.00 uur. Zaterdag 19 november is vervolgens de grote slotavond, een benefietavond verzorgd door diverse Enterse bands en artiesten. Tijdens deze avond wordt ook de opbrengst van de actie bekend gemaakt. Kaarten voor deze avond zijn verkrijgbaar bij Hubo/de Ketiene en caf? de Kr?l. Stichting Enter geeft de 5 de Vijf is een samenwerkingsverband van Project Brazili?, Marent Nursery School, Oost-Europa Enter-Rijssen-Wierden, Teje en twee gaststichtingen, werkzaam in Sudan en Polen.

bron: Twentsche Courant Tubantia, 19-10-2005

Terug...