De Lee klaar voor vissers en schaatsers

ENTER - Recreatiegebied De Lee wordt zaterdag na diverse werkzaamheden officieel heropend. Het recreatiegebied aan de Werfstraat onderging vanaf december 2004 verschillende aanpassingen. De plas en de toevoerende watergangen zijn verdiept, er zijn voorzieningen voor vissers aangebracht en de voetpaden zijn opgeknapt. De Lee is tevens groener geworden door het plaatsen van meer beplanting. De aanpassingen werden, nadat het gebied in 1999 in gebruik was genomen, op verzoek van verschillende organisaties gedaan. Het gebied moest bijvoorbeeld geschikt zijn voor het aanleggen en bevaren van de Enterse Zomp en voor het (sport)vissen. In overleg met Stichting Zomp, Stichting De Lee, Visclub ?t Zumpke en IJsclub De Lee werd een verbeteringsplan opgesteld.

Sinds de aanpassingen is er geen vandalisme bij De Lee geconstateerd, zo meldt de gemeente Wierden. Dit was volgens de gemeente ??n van de oorzaken van de achterstallige uitstraling van De Lee.

Nu alles klaar is wordt het recreatiegebied feestelijk heropend. Visclub ?t Zumpke presenteert tijdens de feestelijkheden verschillende vistechnieken zoals snoeken, karperen en vliegvissen en Stichting de Zomp vaart met haar boot over de Regge. Voor genodigden is er een speciaal programma.

De Lee wordt om 9.30 uur ?geopend? door wethouder Velten.

bron: Twentsche Courant Tubantia, 20-09-2005

Terug...