Enter-Noord: derde deel particulier

ENTER - De nieuwe woonwijk Enter-Noord begint langzaam maar zeker vorm te krijgen. Bij een bouwtempo van vijftig woningen per jaar is de wijk in zes jaar volgebouwd. Van die 300 huizen moet een derde huurwoningen zijn en het gaat de gemeente Wierden er vooral om dat er eengezinswoning worden gebouwd. Projectontwikkelaars zijn tegenwoordig erg actief op de woningmarkt, maar bij de gemeente gaan ze er toch van uit dat tenminste een derde deel van de huizen van Enter-Noord door particulieren wordt gebouwd.

De gemeente Wierden heeft het voorkeursrecht gevestigd op het gebied waar de nieuwe woonwijk moet verrijzen. Daarmee worden projectontwikkelaren in eerste instantie buiten de deur gehouden. De gemeente koopt de grond, maat het gebied vervolgens bouwrijp en verkoopt de bouwkavels. Met de aankoop van grond is inmiddels begonnen. Het voorkeursrecht geldt voor een periode van twee jaar.

Het is de bedoeling dat de nieuwe woonwijk ontsluitingswegen krijgt naar de Ypeloseweg en de Wierdenseweg. Gekeken wordt nog naar een fietspad van en naar het centrum van Enter.

bron: Twentsche Courant Tubantia, 15-09-2005

Terug...